ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σύμφωνα με το Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων Tass, οι συζητήσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 16 Μαΐου.
Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσουν στην Κωνσταντινούπολη και οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών Ρωσίας και Ουκρανίας, όπως αναφέρει πηγή στο ρωσικό πρακτορείο Tass.
Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για το θέμα, ωστόσο, τουρκικά μέσα ανέφεραν πριν από μια ώρα περίπου, πως η ρωσική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Βλαντίμιρ Μεντίνσκι αναμενόταν στο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ λίγο μετά τις 8 το βράδυ.
Ταυτόχρονα, η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα,«επιτέθηκε» ξανά στον Ζελένσκι λέγοντας πως όλος ο κόσμος τον περιμένει να δώσει «πράσινο φως» στους διαπραγματευτές του για να μπουν στον διάλογο. «Σύντομα θα συμπληρωθούν 24 ώρες από την άφιξη της ρωσικής αντιπροσωπείας στην Κωνσταντινούπολη. Περιμένουμε να τελειώσει ο κλόουν, να περάσει η επίδραση των παραισθησιογόνων και να επιτρέψει σε όσους έχει απαγορεύσει εδώ και τρία χρόνια να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις», έγραψε σε ανάρτησή της στα social media.
Διαβάστε επίσης:
Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: “Εργαλείο εξόντωσης” ο αποκλεισμός στην Γάζα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Eurovision: Πέρασε στο…παρά πέντε η Κλαυδία με την Αστερομάτα – Εντυπωσίασε με την μοναδική της εμφάνιση – Όσα έγιναν στον β’ ημιτελικό
- Chanel J12 Midnight Blue: η επανεφεύρεση του χρόνου
- Ανδρέας Σιάμισιης (Helleniq Energy): Αισιοδοξία για το 2025, trading από τη Γενεύη και τι αλλάζει στη στρατηγική για το μέλλον
- Ι. Προκοπίου, Π. Διαμαντίδης, Β. Βασιλειάδης, Π. Χρυσάνθη: Τέσσερις Έλληνες στους μελλοντικούς πρωταγωνιστές της παγκόσμιας ναυτιλίας
