• Διεθνής πολιτική

    Ρωσία: Ο πρώην πρόεδρος Μεντβέντεφ επισκέφθηκε ένα στρατόπεδο στην ανατολική Ουκρανία

    • NewsRoom
    Ντμίτρι Μεντβέντεφ

    Ντμίτρι Μεντβέντεφ


    Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ και νυν «υπ’ αριθμόν 2» στο Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας του, ανακοίνωσε σήμερα ότι επισκέφθηκε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης στην ανατολική Ουκρανία και ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στρατολόγησαν 325.000 άτομα από τις αρχές του έτους.

    «Επισκέφθηκα το στρατόπεδο κοντά στη γραμμή του μετώπου, στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, κατ’ εντολή του προέδρου» Βλαντίμιρ Πούτιν, ανέφερε ο Μεντβέντεφ σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον ρωσικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης VKontakte. Η επιθεώρηση του έδειξε ότι η εκπαίδευση που παρέχεται στο στρατόπεδο αυτό είναι «ικανοποιητική» και οι στρατιώτες επιδεικνύουν «θέληση (…), αποφασιστικότητα (…) και νικηφόρο πνεύμα», πρόσθεσε.

    Από την έναρξη του πολέμου, πολλοί υψηλόβαθμοι Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν πάει στην Ουκρανία. Ο ίδιος ο Πούτιν επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά τη Μαριούπολη, τον περασμένο Μάρτιο ενώ τον Απρίλιο πήγε στο Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

    Ο Μεντβέντεφ ανέφερε ότι ο ρωσικός στρατός στρατολόγησε περισσότερους από 325.000 στρατιώτες από τις αρχές του έτους, δηλαδή 45.000 περισσότερους σε σχέση με τα προηγούμενα στοιχεία που είχαν ανακοινωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου. Από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου «περισσότερα από 325.000 άτομα έγιναν δεκτά» στους κόλπους των ενόπλων δυνάμεων, είπε χαρακτηριστικά.

    Από την άνοιξη ο στρατός έχει προχωρήσει σε μια μεγάλη εκστρατεία για την προσέλκυση εθελοντών, μέσω διαφημίσεων στους δρόμους και στο διαδίκτυο. Υπόσχεται υψηλούς μισθούς και κοινωνικές και τραπεζικές διευκολύνσεις, ιδιαίτερα δελεαστικές για τους μελλοντικούς στρατιώτες.

    Διαβάστε επίσης:

    Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα έτοιμη να συνδράμει στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων

    Σύσκεψη στη Λαμία υπό τον Β. Κικίλια για την κακοκαιρία «Elias»

    Κρι-Κρι: Ώθηση στα κέρδη από εξωστρέφεια και private label



    ΣΧΟΛΙΑ