ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με διάταγμα του, έδωσε σήμερα εντολή για την αύξηση του τακτικού μεγέθους του ρωσικού στρατού κατά 180.000 στρατιώτες στο 1,5 εκατομμύριο στρατιώτες. Είναι η τρίτη φορά που διευρύνει τις τάξεις του μετά την αποστολή του στρατού στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.
Με το διάταγμα, που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου, ο Πούτιν δίνει εντολή να αυξηθεί το συνολικό μέγεθος των ενόπλων δυνάμεων στα 2,38 εκατομμύρια άτομα, από τα οποία το 1,5 εκατομμύριο πρέπει να είναι εν ενεργεία στρατιωτικοί.
Ο Πούτιν από το 2022 είχε δώσει δύο φορές εντολή για αυξήσεις του αριθμού των μάχιμων στρατευμάτων κατά 137.000 και 170.000 αντίστοιχα.
Επιπλέον, η Ρωσία επιστράτευσε περισσότερους από 300.000 στρατιώτες τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2022 σε μια άσκηση η οποία ώθησε δεκάδες χιλιάδες στρατεύσιμους να εγκαταλείψουν τη χώρα.
Το Κρεμλίνο έχει δηλώσει ότι δεν σχεδιάζεται προς το παρόν νέα επιστράτευση και ότι η ιδέα είναι να συνεχίσει να βασίζεται σε εθελοντές που υπογράφουν επικερδείς συμβάσεις για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.
Διαβάστε επίσης:
Μάκης Βορίδης: «Η Ευρώπη πρέπει να ακολουθήσει μια πολύ πιο αυστηρή μεταναστευτική πολιτική»
Μπάιντεν μετά τη δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ: Η Μυστική Υπηρεσία «χρειάζεται βοήθεια»
ΠΑΣΟΚ: Στις 24 Σεπτεμβρίου το debate των υποψήφιων προέδρων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Διονύσης Σαββόπουλος: «Αγκαλιαζόμασταν σαν ναυαγοί»
- Ο «χάρτης» των οδικών παραχωρήσεων – Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η Aktor και οι εκκρεμότητες
- Η Διοικητική Δικαιοσύνη με τον νέο νόμο: Μεταφέροντας το πρόβλημα από το ΣτΕ στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια;
- Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το Ποδήλατο: Πετάλι προς την πράσινη αστική κινητικότητα
