• Διεθνής πολιτική

    Ρωσία: Αυξάνεται η ένταση μετά την επίθεση με drone κατά του Κρεμλίνου

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν

    Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν


    Αυξάνεται ξανά η ένταση στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας μετά την καταγγελία της Μόσχας περί σχεδίου δολοφονίας του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, με drones.

    Το Κρεμλίνο υποστηρίζει ότι κατέρριψε δύο ουκρανικά drones καταγγέλλοντας «τρομοκρατική ενέργεια» του Κιέβου κατά του Πούτιν. Η δημοτική αρχή της Μόσχας ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε τις πτήσεις drones.

    Την ίδια ώρα, το Κίεβο έσπευσε να διαψεύσει τις καταγγελίες της Μόσχας κάνοντας λόγο για προβοκάτσια. Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντολιάκ , δήλωσε ότι το Κίεβο δεν έχει «καμία σχέση» με την επίθεση με drone εναντίον του Κρεμλίνου εξηγώντας ότι μια τέτοια κίνηση δεν θα «αλλάξει τίποτα στο πεδίο της μάχης» και πιθανότατα θα «προκαλούσε τη Ρωσία ώστε να προχωρήσει σε πιο ριζοσπαστικές ενέργειες».

    Η επίθεση συνέβη αργά το βράδυ της Τρίτης, προκαλώντας σάλο με τη δυνατότητα δύο Drones να βρίσκονται πάνω από το Κρεμλίνο, με την οργή στη Μόσχα να ενισχύεται.

    Ο ισχυρός πρόεδρος του ρωσικού κοινοβουλίου Βιτσισλάβ Βολόντιν ζήτησε να γίνει χρήση «όπλων ικανών να σταματήσουν και να καταστρέψουν το τρομοκρατικό καθεστώς του Κιέβου» σε απάντηση για την υποτιθέμενη επίθεση ουκρανικού drone στο Κρεμλίνο.

    Σε δηλώσεις του που αναρτήθηκαν στο Telegram, ο Βολόντιν αναφέρει ότι η Ρωσία δεν πρέπει να διαπραγματευθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελέσνκι , μετά την επίθεση όπως ισχυρίζεται που έγινε, την οποία το Κίεβο αρνείται.

    Η Ρωσία είχε δηλώσει προηγουμένως ότι είναι ανοιχτή σε συνομιλίες, ενώ κατέστησε σαφές ότι θα αρχίσει συνομιλίες υπό τους δικούς της όρους.

    Εξετάζουν τα γεγονότα οι ΗΠΑ

    Η Ουάσινγκτον προσπαθεί να επιβεβαιώσει την κατηγορία που έκανε η Μόσχα ότι η Ουκρανία επιχείρησε ανεπιτυχώς να δολοφονήσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν με επίθεση με drone στην κατοικία του Ρώσου προέδρου στο Κρεμλίνο, δήλωσε σήμερα ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

    «Προσπαθούμε ακόμη να επιβεβαιώσουμε αυτές τις πληροφορίες», είπε ο Αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί. «Αν υπήρχε κάτι, δεν υπήρχε προειδοποίηση».



    ΣΧΟΛΙΑ