• Διεθνής πολιτική

    Qatargate: Η Καϊλή προσπάθησε να επηρεάσει τον Μακρόν να σταματήσει ψήφισμα κατά του Κατάρ, λέει η Le Monde

    • NewsRoom
    Εύα Καϊλή

    Εύα Καϊλή


    Δημοσίευμα της Le Monde επανέρχεται στο σκάνδαλο του Qatargate, υποστηρίζοντας πως η Εύα Καϊλή προσπάθησε να πείσει τον Εμανουέλ Μακρόν προκειμένου να σταματήσει πρωτοβουλία των ευρωβουλευτών του κόμματός του υπέρ ενός σχεδίου ψηφίσματος που καταδίκαζε τη FIFA και το Κατάρ.

    Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα, η οποία επικαλείται αποκαλύψεις του Mediapart και της κοινοπραξίας European Investigative Collaborations, η ευρωβουλευτής συμμετείχε στις 22 Νοεμβρίου του 2022 σε δείπνο με τον πρόεδρο της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο, τη σύζυγό του, τον τότε πρόεδρο της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και δύο ακόμα «Γάλλους». Όπως υποστηρίζει η Le Monde ο στόχος που είχε η ευρωβουλευτής ήταν τα πρόσωπα που βρέθηκαν μαζί της στο γεύμα να πείσουν τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, έτσι ώστε να σταματήσει η πρωτοβουλία των ευρωβουλευτών του κόμματος Μακρόν υπέρ ενός σχεδίου ψηφίσματος που καταδίκαζε τόσο τη FIFA όσο και το Κατάρ.

    Σε σημείωμά της, μάλιστα, η ευρωβουλευτής σχολιάζει πως «τους τρέλανα».

    Ο Ινφαντίνο ο οποίος ήταν έτοιμος να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Κατάρ βασίστηκε στον κ. Le Graët, γνωστό ως «NLG», έτσι ώστε να ασκήσει πίεση στο Ελιζέ, κατόπιν αιτήματος της κ. Καϊλή, όπως είπε στην Le Monde πρόσωπο που είχε γνώση του φακέλου.

    Σημειώνεται ότι η Monde επικοινώνησε με τη FIFA, η οποία «δεν σχολιάζει τις φήμες».

    «Δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ ειδική σχέση μεταξύ του κ. Ινφαντίνο και της κας Καϊλή», αναφέρει.

    Ο κ. Ινφαντίνο δεν προσκάλεσε την κυρία Καϊλή με προσωπική ιδιότητα. Η κυρία Καϊλή προσκλήθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο , όπως και εκατοντάδες καλεσμένοι.

    Όταν ρωτήθηκε σχετικά, ο κ. Le Graët δεν απάντησε.

    Διαβάστε επίσης

    Τέλη κυκλοφορίας: Παράταση δύο μηνών για την πληρωμή τους

    Economist: Χώρα της χρονιάς για το 2023 η Ελλάδα – Μητσοτάκης: Αναγνώριση των προσπαθειών του ελληνικού λαού

    Λίντνερ: Ικανοποίηση και στη Γερμανία για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες στην ΕΕ



    ΣΧΟΛΙΑ