• Διεθνής πολιτική

    Qatargate: «H Καϊλή έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα»

    • NewsRoom
    Εύα Καϊλή

    Εύα Καϊλή


    Άκρως αποκαλυπτικό φέρεται να είναι το ένταλμα σύλληψης της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή, για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο των Βρυξελλών, ευρέως γνωστό και ως Qatargate.

    Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ,  στο έγγραφο γίνεται αναφορά στον τρόπο με τον οποίο ο Αντόνιο Παντσέρι  έδινε εντολές στην Ελληνίδα ευρωβουλευτή μέσω του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

    Το επίσημο έγγραφο εκδόθηκε στις  9 Δεκεμβρίου του 2022 και αποκαλύπτει ένα δίκτυο, του οποίου εγκέφαλος ήταν ο Αντόνιο Παντσέρι.

    «H κατηγορούμενη αναγνωρίζει ότι έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα. Δηλώνει ότι γνώριζε πως στο παρελθόν ο σύζυγός της με τον Παντσέρι είχαν κοινές δραστηριότητες, αφού ήταν συνεργάτες, και ότι έχουν περάσει από το διαμέρισμά τους βαλίτσες. Αναφέρει ότι δεν γνωρίζει ότι ο σύζυγός της εμπλέκεται σε αυτό το δίκτυο», αναγράφεται στη δεύτερη σελίδα του εγγράφου.

    Οι αποκαλύψεις δε σταματούν εδώ, καθώς στην τρίτη σελίδα, μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «από την έρευνα προκύπτει ότι δόθηκαν εντολές (σ.σ έμμεσα) από τον κ. Παντσέρι στη κ. Καϊλή μέσω του συζύγου της. Δηλαδή ότι ο κ. Παντσέρι είχε παραπονεθεί για το γεγονός ότι η κ. Καϊλή μιλά με την ‘Ολλανδέζα’. Και ο κ. Παντσέρι είχε πει στον σύζυγό της να παρέμβει λέγοντας: “Θα ήταν σωστό να της πεις να σταματήσει».

    Όσον αφορά την «Ολλανδέζα», όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στα ΜΜΕ του εξωτερικού, πρόκειται για μια Ολλανδή ευρωβουλευτή, η οποία δεν μιλούσε υπέρ του Κατάρ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, και ο Τζιόρτζι ζητούσε από την Εύα Καϊλή να σταματήσει να έχει επαφές μαζί της.

    Διαβάστε επίσης:
    Ιταλία: «Στο Μιλάνο θα αρχίσει έρευνα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από μέλη της οικογένειας Παντσέρι και τη φοροτεχνικό τους», γράφει η εφημερίδα Il Fatto Quotidiano



    ΣΧΟΛΙΑ