• Διεθνής πολιτική

    Qatargate – Εύα Καϊλή: Ολοκληρώθηκε η ακρόαση – «Να πάει στο σπίτι» ζήτησε ο δικηγόρος της

    • NewsRoom
    Εύα Καϊλή

    Εύα Καϊλή


    Ολοκληρώθηκε σήμερα λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα η ακρόαση της Εύας Καϊλή για την υπόθεση του Qatargate από το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών.

    Η ακρόαση διήρκησε περίπου 2,5 ώρες, ενώ αναμένεται η έκδοση της απόφασης των δικαστών για το εάν η ευρωβουλευτής θα αφεθεί από την φυλακή για να βρεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, πιθανόν με βραχιολάκι ή αν θα παραμείνει στην φυλακή.

    Όπως δήλωσε, ο Σβεν Μαρί, ο νέος δικηγόρος της κας Καϊλή στα ΜΜΕ, ζήτησε την απελευθέρωση της ευρωβουλευτού υπό όρους.

    Ο άλλος συνήγορος της ευρωβουλετού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε πως η κυρία Καϊλή δεν πρόκειται να παραδεχθεί πράξεις τις οποίες δεν έχει κάνει, ενώ στράφηκε εναντίον του Ιταλού ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντσέρι, λέγοντας πως δεν εισέφερε κανένα στοιχείο στην υπόθεση και πως είναι ικανός να κατηγορήσει ακόμα και τον πάπα.

    «Είναι μητέρα ενός παιδιού που αυτή τη στιγμή το έχει ο παππούς του. Η θέση της Εύας Καϊλή είναι στο σπίτι» δήλωσε ο Σβεν Μαρί και συνέχισε «Θα ζητήσουμε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, μία επιλογή είναι και το βραχιολάκι. Το θέμα της κράτησης της κυρίας Καϊλή είναι μία δύσκολη κατάσταση επειδή είναι μητέρα ενός παιδιού 24 μηνών και πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι στο σπίτι με το παιδί της».

    Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που η απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου είναι εκ νέου αρνητική για την Εύα Καϊλή, τότε η υπόθεσή της θα συζητηθεί ξανά  μετά από δύο μήνες, διατηρώντας ωστόσο το δικαίωμα υποβολής έφεσης εντός 24 ωρών μετά την απόφαση.

    Διαβάστε επίσης:

    Δίκη για Μάτι: Τι αποκαλύπτει ο πραγματογνώμονας για όσα δεν έγιναν τις κρίσιμες ώρες πριν την τραγωδία



    ΣΧΟΛΙΑ