• Διεθνής πολιτική

    Πριγκόζιν: Η Ρωσία απένειμε χάρη σε 5000 πρώην εγκληματίες που πολέμησαν με την Wagner

    • NewsRoom
    Γεβγκένι Πριγκόζιν, o ιδρυτής της Wagner

    Γεβγκένι Πριγκόζιν, o ιδρυτής της Wagner


    Περισσότεροι από 5.000 πρώην εγκληματίες έλαβαν χάρη αφού ολοκλήρωσαν τα συμβόλαιά τους με τη ρωσική ομάδα μισθοφόρων Wagner και έλαβαν μέρος στον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε το Σάββατο ο ιδρυτής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

    Η ομάδα Wagner, που αρχικά στελεχώθηκε από βετεράνους των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, ανέλαβε πολύ πιο σημαντικό ρόλο στον πόλεμο της Ουκρανίας αφού ο ρωσικός στρατός υπέστη μια σειρά από ταπεινωτικές ήττες πέρυσι, αναφέρει το Reuters.

    Ο Πριγκόζιν αναδύθηκε από τις σκιές και στρατολόγησε χιλιάδες άνδρες από τις φυλακές, προσφέροντάς τους την ευκαιρία της ελευθερίας με αντάλλαγμα να υπηρετήσουν σε μερικές από τις πιο επικίνδυνες μάχες στην Ουκρανία.

    «Προς το παρόν, περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με χάρη μετά την ολοκλήρωση των συμβάσεων τους με τον Βάγκνερ», είπε ο Πριγκόζιν, στενός σύμμαχος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, σε ένα ηχητικό απόσπασμα που αναρτήθηκε στο Telegram.

    Ο Πριγκόζιν είπε ότι μόλις το 0,31% από αυτούς τους 5.0000 επανήλθαν στη  διάπραξη εγκλημάτων, ποσοστό που όπως είπε ήταν 10-20 φορές μικρότερο από τους τυπικούς δείκτες.

    Διαβάστε επίσης

    Ρίσι Σουνάκ: Εδώ και δύο αιώνες Ελλάδα και Βρετανία στεκόμαστε ως φίλοι και σύμμαχοι

    Ισπανία: Εκτός ελέγχου η μεγάλη πυρκαγιά κοντά στη Βαλένθια



    ΣΧΟΛΙΑ