ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η μισθοφορική οργάνωση Wagner χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το ρωσικό κράτος , το οποίο δαπάνησε 86 δισεκατομμύρια ρουβλία ( 1 δισεκατομμύριο δολάρια) μεταξύ Μαΐου του 2022 και Μαΐου του 2023, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο Πούτιν κατά την διάρκεια της συνάντησης του με αξιωματούχους των δυνάμεων ασφαλείας, πρόσθεσε ότι ο αρχηγός της Wagner Γιεβγκένι Πριγκόζιν, που ηγήθηκε στην σύντομης ανταρσίας το περασμένο Σάββατο, κέρδισε επίσης πολλά κατά την διάρκεια της ίδιας περιόδου από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στον τομέα της εστίασης και του κέτερινγκ.
Ο Ρώσος πρόεδρος διευκρίνισε ότι κέρδισε 80 δισεκατομμύρια ρούβλια από τις δραστηριότητές του αυτές.
Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι οι αρχές θα ερευνήσουν πόσα χρήματα δόθηκαν στην Wagner και τις δαπάνησε ο αρχηγός της.
Διαβάστε επίσης
Λουκασένκο: Αν καταρρεύσει η Ρωσία, θα βρεθούμε κάτω από τα ερείπια, θα πεθάνουμε όλοι
Wagner: Η Μόσχα αποσύρει τις κατηγορίες για «ένοπλη στάση»
Σέρρες: Επεισοδιακή σύλληψη διακινητή που μετέφερε παράνομα 12 άτομα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κώστας Σκρέκας: Η ΝΔ είναι σήμερα πόλος έλξης για όλους τους πολίτες, όταν οι αρχηγοί των υπολοίπων κομμάτων προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να διασφαλίσουν την δεύτερη θέση
- Το Ισραήλ ανακοίνωσε την εξουδετέρωση υψηλόβαθμου διοικητή της Χαμάς στη Γάζα
- Μάρκο Ρούμπιο: «Οι ενέργειες της Ρουάντας στο ανατολικό Κονγκό είναι μία καθαρή παραβίαση των συμφωνηθέντων για εκεχειρία»
- Θάνος Πλεύρης: «Πολύ σημαντικό ότι πλέον στην Ευρώπη υπάρχει αντίληψη της σκληρής μεταναστευτικής πολιτικής»