Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε την Πέμπτη τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας κατά μήκος των ρωσοουκρανικών συνόρων, σύμφωνα με το TASS.

«Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν ένα σχέδιο για τη δημιουργία μιας λεγόμενης νεκρής ζώνης ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

1

Ενώ στη συνέχεια χαρακτήρισε τρομοκρατικές τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και τους ξένους μισθοφόρους.

Ο Πούτιν τόνισε δε ότι, δεδομένων των πρόσφατων εξελίξεων στις περιοχές Κουρσκ, Μπέλγκοροντ και Μπριάνσκ, απαιτούνται άμεσες προσπάθειες για την αποκατάσταση και την ανοικοδόμηση των περιοχών που επλήγησαν από τα πρόσφατα γεγονότα. «Αυτό περιλαμβάνει την παροχή βοήθειας στους κατοίκους της περιοχής για την επιστροφή στα χωριά τους, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες ασφαλείας».

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να αποκατασταθούν τα δίκτυα μεταφορών και άλλες υποδομές, να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των βιομηχανικών και γεωργικών επιχειρήσεων και να υποστηριχθούν οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοί τους είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Διαβάστε επίσης:

Βορίδης: Μειωμένες κατά 30% οι μεταναστευτικές ροές το πεντάμηνο του 2025

Opinion Poll: Στο 30,4 η ΝΔ, σχεδόν μία μονάδα πάνω μέσα σε 17 ημέρες – «Στοπ» για Πλεύση Ελευθερίας

Ισπανία: Ο Νταβίντ Σάντσεθ, αδελφός του πρωθυπουργού, θα δικαστεί κατηγορούμενος για διαφθορά