• Διεθνής πολιτική

    Πούτιν σε Μακρόν: ΗΠΑ και ΝΑΤΟ δεν έλαβαν υπόψιν στις απαντήσεις τους τις ανησυχίες της Ρωσίας

    • NewsRoom
    O Βλαντίμιρ Πούτιν

    Βλαντίμιρ Πούτιν


    Η Μόσχα θα μελετήσει προσεκτικά τις γραπτές απαντήσεις που έλαβε από τις ΗΠΑ και το NATO στις προτάσεις της για εγγυήσεις ασφαλείας, ανέφερε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία.

    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως η Ρωσία θα καθορίσει μετά την εξέταση των απαντήσεων τις περαιτέρω ενέργειες της. Επεσήμανε, ωστόσο, πως  οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στις απαντήσεις τους στις προτάσεις της Μόσχας δεν έλαβαν υπόψιν τις θεμελιώδεις ανησυχίες της Ρωσίας.

    Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να συνεχίσουν τον διάλογο σε όλο το φάσμα των ζητημάτων της ευρωπαϊκής ασφάλειας. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι “σε σχέση με την ανάληψη της προεδρίας από την Γαλλία στο Συμβούλιο της ΕΕ στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους ο Μακρόν ενημέρωσε τον Πούτιν για τις προσεγγίσεις του Παρισιού στο πανευρωπαϊκό πεδίο”

    Ο Πούτιν κατά την συνομιλία υπογράμμισε την σημασία της απαρέγκλιτης τήρησης εκ μέρους του Κιέβου των συμφωνιών του Μινσκ, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου στην οποία επισημαίνεται ότι η Ρωσία και η Γαλλία τόνισαν ότι έχουν κοντινές θέσεις στο ζήτημα του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης ΚΟΣΔ) που σχετίζεται με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

    Επίσης οι δύο πρόεδροι συζήτησαν μεταξύ άλλων την συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας και αντάλλαξαν απόψεις για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ συμφώνησαν όπως επισημαίνει το Κρεμλίνο στην ανακοίνωση του “να παραμείνουν σε στενή επαφή”.

    Διαβάστε επίσης

    Ινστιτούτο Bruegel: Η ΕΕ θα μπορούσε να επιβιώσει από διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου

    Επί ποδός οι αεροπορικές για τυχόν κλιμάκωση στην Ουκρανία

    ΗΠΑ: Απειλεί να χρησιμοποιήσει το όπλο του Nord Stream 2 στην περίπτωση ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία



    ΣΧΟΛΙΑ