• Διεθνής πολιτική

    Πούτιν: Οι στρατιωτικές ασκήσεις για τη χρήση πυρηνικών όπλων δεν συνιστούν κλιμάκωση

    Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξη Tύπου στο Μινσκ

    Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν


    Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία πραγματοποιεί συστηματικά ασκήσεις για τη χρήση πυρηνικών όπλων και οι τελευταίες ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα δεν αποτελούν μία κλιμάκωση.

    Ο Πούτιν είπε ότι η μόνη διαφορά αυτή τη φορά είναι ότι στις ασκήσεις συμμετείχε η Λευκορωσία, όπου η Ρωσία είχε ανακοινώσει πέρυσι ότι αναπτύσσει τακτικά πυρηνικά όπλα.

    Ο Ρώσος πρόεδρος προχώρησε στις δηλώσεις αυτές μιλώντας σε συνέντευξη Tύπου στο Μινσκ μετά τις διήμερες συνομιλίες με τον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντερ Λουκασένκο.

    Η Ρωσία και η Λευκορωσία θα ενισχύσουν τη συνεργασία τους στους τομείς της βιομηχανίας και της τεχνολογίας ενόψει των δυτικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί κατά των οικονομιών τους , ανακοίνωσαν νωρίτερα οι πρόεδροι Βλαντίμιρ Πούτιν και Αλεξάντερ Λουκασένκο.

    Οι δύο ηγέτες έκαναν δηλώσεις μετά τις διήμερες συνομιλίες που είχαν στην πρώτευουσα της Λευκορωσίας Μίνσκ.

    Την ίδια στιγμή, ο Πούτιν δήλωσε ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία πρέπει να αναβιώσουν, αλλά η Ρωσία θα διαπραγματευθεί μόνο με νόμιμους ηγέτες στο Κίεβο

    Ο Πούτιν δήλωσε επίσης σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Λευκορωσία ότι οι συνομιλίες πρέπει να αντικατοπτρίζουν «τις σημερινές πραγματικότητες επί του εδάφους».

    Η Ρωσία αμφισβήτησε τη νομιμότητα του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αφού το Κίεβο δήλωσε ότι δεν θα διεξάγει φέτος προεδρικές εκλογές λόγω του πολέμου με τη Ρωσία, ο οποίος διανύει τον τρίτο χρόνο του.

    Διαβάστε επίσης:

    Κύκλωμα εφοριακών: Ελεύθεροι υπό όρους δύο υπάλληλοι της ΔΟΥ Χαλκίδας

    Λίβανος: Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ προειδοποιεί το Ισραήλ ότι το περιμένουν “εκπλήξεις”

    Η LCI του Libra Group παραγγέλνει έως και 21 σύγχρονα ελικόπτερα από την Airbus



    ΣΧΟΛΙΑ