Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη ότι η Ρωσία προετοιμάζει ένα πακέτο αντιποίνων σε περίπτωση που υπάρξουν κατασχέσεις ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στην Ευρώπη.

Προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε κίνηση κατάσχεσης ρωσικών περιουσιακών στοιχείων θα αποτελούσε «κλοπή περιουσίας» και θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

1

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει τη στρατηγική σταθερότητα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων που σχετίζονται με τις πυρηνικές δοκιμές. Πρόσθεσε ότι η Μόσχα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για οποιεσδήποτε εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απέρριψε τις εικασίες δυτικών μέσων ενημέρωσης ότι ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έχει χάσει την εύνοια του Κρεμλίνου.

Ο Λαβρόφ, 75 ετών, ένας βετεράνος διπλωμάτης της σοβιετικής εποχής γνωστός για το δυναμικό διαπραγματευτικό του στυλ, απουσίαζε από μια μεγάλη συνάντηση του Κρεμλίνου νωρίτερα αυτόν τον μήνα, στην οποία συνήθως παρευρισκόταν, και ο Πούτιν επέλεξε κάποιον άλλο για να παραστεί στη σύνοδο κορυφής της G20 στη Νότια Αφρική, έναν ρόλο που ο Λαβρόφ έχει εκπληρώσει στο παρελθόν.

Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε την ουκρανική ηγεσία παράνομη και δήλωσε ότι θα ήταν παράλογο να υπογράψει οποιαδήποτε έγγραφα μαζί της.

Είπε ότι η ηγεσία του Κιέβου έχασε τη νομιμότητά της μετά την άρνησή της να διεξάγει εκλογές όταν έληξε η αιρετή θητεία του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Το Κίεβο λέει ότι δεν μπορεί να διεξάγει εκλογές ενώ βρίσκεται σε στρατιωτικό νόμο και υπερασπίζεται το έδαφός του από τη ρωσική επίθεση.

Διαβάστε επίσης:

Πούτιν: Βάση συζήτησης το σχέδιο Τραμπ – Δεν σχεδιάζουμε επίθεση στην Ευρώπη

Ρωσία: Προειδοποεί για σκληρή απάντηση στα σχέδια της Ιαπωνίας αν αναπτύξει πυραύλους κοντά στην Ταϊβάν

Κομισιόν: Καταγγέλλει εκβιασμό από ΗΠΑ για τους ψηφιακούς κανόνες