• Διεθνής πολιτική

    Πούτιν: Οι υπαίτιοι της ανταρσίας της Wagner θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη

    • NewsRoom
    Βλαντιμίρ Πούτιν, Πρόεδρος της Ρωσίας

    Βλαντίμιρ Πούτιν, Πρόεδρος της Ρωσίας


    Σε νέο διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό προχώρησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν το βράδυ της Δευτέρας, τονίζοντας πως οι υπαίτιοι της ανταρσίας της Wagner θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

    Όπως ανέφερε, οι οργανωτές της στάσης «θα προσαχθούν στη Δικαιοσύνη». Τόνισε δε πως η στάση ήταν  «εγκληματική δραστηριότητα για να αποδυναμώσει τη χώρα», γιατί οι οργανωτές ήθελαν τη Ρωσία κατακερματισμένη.

    Οι εκβιασμοί «είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν», ανέφερε ο Πούτιν, τονίζοντας πως  η ρωσική κοινωνία στο σύνολό της ήταν ενωμένη για την υπεράσπιση της πατρίδας.

    O Ρώσος πρόεδρος ανέφερε πως αποφεύχθηκε η αιματοχυσία και πως κάποιοι επιχείρησαν να βάλουν Ρώσους στρατιώτες να σκοτωθούν μεταξύ τους.

    Ο Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε πως οι υπέυθυνοι της στάσης έλαβαν τη σωστή απόφαση να υποχωρήσουν, ενώ εκθείασε το πατριωτικό καθήκον όσων έσωσαν τη χώρα από κινδύνους.

    Επιτέθηκε ξανά στο Κίεβο και τη Δύση, λέγοντας πως ήθελαν οι Ρώσοι να αρχίσουν να αλληλοσκοτώνονται και τελικά να η χώρα να καταρρεύσει, χωρίς να τα καταφέρουν, γιατί όπως ανέφερε « δεν υπολόγισαν τις ειδικές μας δυνάμεις».

    Ευχαρίστησε δε τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο οποίος διαμεσολάβησε για να σταματήσει ο Πριγκόζιν την επέλασή του προς τη Μόσχα, για τον πατριωτισμό και την αλληλεγγύη του.

    Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε πως οι επιλογές, για όλα τα μέλη της Wagner «που δεν ενεπλάκησαν στην αιματοχυσία», θα είναι τρεις: είτε να επιστρέψουν στις οικογένειές τους είτε να υπογράψουν συμβόλαιο με το υπουργείο Άμυνας και να ενταχθούν στον τακτικό στρατό, είτε να φύγουν στη Λευκορωσία.

    Οι περισσότεροι είναι «πατριώτες που τους χρησιμοποίησαν» οι οργανωτές της στάσης, ανέφερε.

    Ο Πούτιν δεν έκανε καμία ευθεία αναφορά στον Γεβγκένι Πριγκόζιν.

    Μετά το διάγγελμα ο Πούτιν είχε σύσκεψη με παράγοντες και υπουργούς, όπως τον υπουργό Εσωτερικών και Άμυνας και ο γενικός εισαγγελέας και ο επικεφαλής της FSB, για να δρομολογήσει την υπόσχεση για προσαγωγή στη Δικαιοσύνη των υπευθύνων.

    Διαβάστε επίσης

    Μαύρη Θάλασσα: Ρωσικά μαχητικά αναχαίτισαν βρετανικά αεροσκάφη

    Λευκός Οίκος: Ενημερώσαμε το Κρεμλίνο πως δεν είχαμε ανάμειξη στην ανταρσία της Wagner

    Συγχαρητήρια Ερντογάν σε Μητσοτάκη για την επανεκλογή του



    ΣΧΟΛΙΑ