ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή ότι η Μόσχα είναι πρόθυμη να ξεκινήσει άμεσες διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, χωρίς να θέτει εκ των προτέρων όρους. Τη δήλωση αυτή μετέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, μετά από πολύωρη συνάντηση του Πούτιν με τον Αμερικανό ειδικό απεσταλμένο Γουίτκοφ στη Μόσχα.
Η συνάντηση διήρκεσε περίπου τρεις ώρες και είχε ως βασικό θέμα συζήτησης το αμερικανικό σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία. Η πρόταση της Ουάσινγκτον, αν και δεν έχουν δοθεί πλήρεις λεπτομέρειες στη δημοσιότητα, φαίνεται να αποσκοπεί σε μια άμεση έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.
Παρά τις διαφωνίες που εξακολουθούν να υφίστανται μεταξύ των δύο πλευρών, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ –ο οποίος φέρεται να στηρίζει την αμερικανική πρωτοβουλία– δήλωσε ότι Ρωσία και Ουκρανία βρίσκονται «πολύ κοντά σε μια συμφωνία».
Η ρητή δέσμευση του Πούτιν για διαπραγματεύσεις χωρίς προϋποθέσεις εκλαμβάνεται ως ένα σημαντικό άνοιγμα σε μια περίοδο που οι εχθροπραξίες συνεχίζονται και οι διπλωματικές διεργασίες βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο.
Διαβάστε επίσης
Πούτιν: Ο τυχοδιωκτισμός του Κιέβου απέτυχε – Το Κουρσκ ξανά υπό ρωσικό έλεγχο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Συνεργασία ΔΥΠΑ – ΟΟΣΑ: Νέα στρατηγική για την ενίσχυση της επανένταξης των πιο ευάλωτων ανέργων
- ΕΚΤΕΡ: Η απάντηση για απόφαση του ΣτΕ σχετικά με επένδυση στις Κολυμπήθρες Πάρου
- Xρυσός: Υποχωρούν οι τιμές λόγω αντικρουόμενων δηλώσεων από ΗΠΑ και Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου
- Ιδρύθηκε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Κύπρου (ΣΕΛΕΚ) υπό την αιγίδα του ΚΕΒΕ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.