ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ρωσία εξακολουθεί να περιμένει τον καθορισμό ημερομηνίας για τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων με το καθεστώς του Κιέβου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το βράδυ της Πέμπτης με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο Ρώσος πρόεδρος ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογό του ότι «η Μόσχα αυτή τη στιγμή αναμένει τον προσδιορισμό της ημερομηνίας για τον τρίτο γύρο άμεσων συνομιλιών».
Ο δεύτερος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουνίου, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν σχέδια μνημονίων για ειρηνικό διακανονισμό και να συμφωνούν στην ανταλλαγή σοβαρά τραυματισμένων αιχμαλώτων πολέμου και σορών πεσόντων στρατιωτών. Η Μόσχα παρέδωσε στο Κίεβο περίπου 6.000 σορούς Ουκρανών στρατιωτικών.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει επισημάνει ότι η ρωσική πλευρά περίμενε ο επόμενος γύρος να οριστεί μετά τις 22 Ιουνίου, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία ανταπόκριση από την ουκρανική πλευρά.
Διαβάστε επίσης:
Μητσοτάκης από Άγιον Όρος: «Στηρίζουμε την πνευματική αποστολή του τόπου» (φωτογραφίες)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Από τον FIR Αθηνών στον FIR Ιταλίας: Τα «κενά αέρος» στην ευρωπαϊκή αεροναυτιλία – Πώς προχωρά ο εκσυγχρονισμός της ΥΠΑ
- Γιώργος Νίκας: Από τα Wendy’s και το αμερικανικό όνειρο στα καλλυντικά του Μπραντ Πιτ – Μια επιχειρηματική ζωή γεμάτη ανατροπές
- Βάσια Κωσταρά: Τι είναι το παραγαγγλίωμα που αντιμετώπισε
- Αντίστροφη μέτρηση για την έρευνα βυθού του GSI – Τι σημαίνει για τον ΑΔΜΗΕ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.