• Διεθνής πολιτική

    Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι IDF κατέλαβαν αρχηγείο της Χαμάς, δίπλα στο νοσοκομείο Al Shifa

    • NewsRoom


    Αρχηγείο της Χαμάς, που βρίσκεται κοντά στο νοσοκομείο Al Shifa, στην καρδιά της πόλης της Γάζας, κατέλαβαν οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF). Όπως μεταδίδουν οι Times of Israel δυνάμεις από την 162η Μεραρχία, με τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ειδικών Δυνάμεων, πραγματοποίησαν επιδρομή και κατέλαβαν αρχηγείο της οργάνωσης.

    «Κατά τη διάρκεια σκληρών μαχών, περισσότεροι από 50 μαχητές της Χαμάς σκοτώθηκαν. Επιπλέον, βρέθηκαν σημαντικά έγγραφα με στρατιωτικές πληροφορίες και καταστράφηκαν αρκετές σήραγγες, εργοστάσια κατασκευής πυρομαχικών και θέσεις εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων», δήλωσε ο εκπρόσωπος των IDF, Ντάνιελ Χαγκάρι.

    Ακόμη προσθέτει ότι τα τελευταία 24ωρα δυνάμεις της ταξιαρχίας πεζικού Givati καθώς και άρματα μάχης εισήλθαν στη συνοικία που βρίσκεται κοντά στο νοσοκομείο προκριμένου να καταστρέψουν τις υποδομές της Χαμάς. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων έχασαν τη ζωή τους πάνω από 50 μέλη της Χαμάς, δηλώνει ο IDF.

    Σύμφωνα με τις αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ, τα στρατεύματα εντόπισαν υλικό πληροφοριών, σήραγγες, εργοστάσια κατασκευής όπλων αλλά και θέσεις εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων. Ο IDF υποστηρίζει ότι η συνοικία στεγάζει «στρατηγικές» τοποθεσίες της Χαμάς, μεταξύ των οποίων το αρχηγείο της οργάνωσης για την αντικατασκοπεία και την αεράμυνα, γραφεία του πολιτικού γραφείου και ένα αστυνομικό τμήμα.

    Μάλιστα προσθέτουν ότι στη συγκεκριμένη συνοικία βρίσκεται το μεγαλύτερο στρατόπεδο εκπαίδευσης της Χαμάς, όπως επίσης και άλλες στρατιωτικές θέσεις, εργοστάσια και αποθήκες κατασκευής όπλων, κέντρα διοίκησης, γραφεία διοικητών της Χαμάς και υπόγειες υποδομές. Όπως υπογραμμίζει ο IDF όλα αυτά βρίσκονται στην «καρδιά του άμαχου πληθυσμού».

    «Αυτή είναι μια ακόμη απόδειξη της κυνικής χρήσης των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας από την τρομοκρατική οργάνωση ως ανθρώπινη ασπίδα για τη δολοφονική τρομοκρατική της δραστηριότητα», προσθέτει ακόμη ο IDF.

    Δείτε τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο IDF

    Διαβάστε επίσης:

    Φορολογία: Με κοινή ανακοίνωση επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς αντιδρούν στα νέα μέτρα

    ΙΣΑ: Μηνυτήρια αναφορά για τη διενέργεια οφθαλμολογικών εξετάσεων από καταστήματα οπτικών

    ΠΑΣΟΚ κατά ΚΚΕ για την εξεταστική για τα Τέμπη: Διευκολύνει τη ΝΔ, διαχέοντας τις ευθύνες



    ΣΧΟΛΙΑ