ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα πρώτα λόγια του Πρετεντέρη μετά τον εντοπισμό της βόμβας: «Ανατριχιαστικό στη Δημοκρατία μας να κυκλοφορούν τέτοια μυαλά»
Ένας Αμερικανός δημοσιογράφος σκοτώθηκε κι ένας άλλος τραυματίστηκε από σφαίρες σήμερα στο Ιρπίν, βορειοδυτικά του Κιέβου, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις μάχονται εναντίον των ρωσικών στρατευμάτων, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές.
Οι δύο άνδρες επλήγησαν το μεσημέρι, ενώ κυκλοφορούσαν με αυτοκίνητο μαζί με έναν Ουκρανό πολίτη, που επίσης τραυματίστηκε, είπε στο AFP ο Ντανίλο Σαποβάλοφ, ένας γιατρός που συνδράμει τις ουκρανικές δυνάμεις και ο οποίος ανέλαβε τη φροντίδα των θυμάτων.
Οι ουκρανικές αρχές σύντομα κατηγόρησαν τους Ρώσους εχθρούς τους ότι πυροβόλησαν εναντίον δημοσιογράφων, όμως, όπως σημειώνει το AFP, η προέλευση των πυρών είναι δύσκολο να διευκρινιστεί προς το παρόν.
Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου, που βρίσκονταν στο σημείο σήμερα, άκουσαν πυρά πυροβολικού και ελαφρύτερων όπλων.
Ένας δημοσιογράφος του AFP είδε τη σορό του δημοσιογράφου που σκοτώθηκε, ο οποίος είχε μαζί του τα έγγραφα ταυτοποίησής του, μεταξύ άλλων μια διαπίστευση από τους New York Times.
Πρόκειται για τον Μπρεντ Ρένοντ, ηλικίας 50 ετών, φωτορεπόρτερ και σκηνοθέτη, διευκρίνισε σε μια ανακοίνωση η αμερικανική εφημερίδα. Εργαζόταν για τους New York Times κατά το παρελθόν, όμως δεν εργαζόταν για αυτήν στην Ουκρανία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Πρόκειται για τον πρώτο ξένο δημοσιογράφο που χάνει τη ζωή τους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.
Ο άλλος Αμερικανός δημοσιογράφος, που όπως φαίνεται έχει τραυματιστεί ελαφρά, περιέγραψε, από την πλευρά του, τα όσα έζησε, σε ένα βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
A 51-year-old US journalist was killed today in Irpin, a Kyiv suburb. His colleague, with whom he was traveling, was injured and rescued. The video we took under the bridge shows the evacuation of the injured colleague. pic.twitter.com/bdI5S2Pcrb https://t.co/FHfBGMmQvC
— ? Fertilizer Finder ? (@ManiacMagic1) March 13, 2022
https://twitter.com/sujitnewslive/status/1502998734502006784
Διαβάστε επίσης
Ουκρανία: Η Ρωσία ορίζει «δική» της δήμαρχο στη Μελιτόπολη – Ο Ζελένσκι απειλεί όσους τη στηρίξουν
Γενς Στόλτενμπεργκ: Η Ρωσία ενδέχεται να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στην Ουκρανία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο Αλέξης Τσίπρας, τα γεροντοφρικιά της «Αριστεράς» και οι αλήθειες που δε λέγονται
- Κώστας Τσιάρας στο mononews: Ερευνώνται τα πρώτα 2.000 ΑΦΜ που πήραν υψηλές επιδοτήσεις – Θα επιστραφούν άμεσα τα χρήματα
- Τράπεζες: Δωρεές και χορηγίες άνω των 600 εκατ. ευρώ σε παιδεία, περιβάλλον, υγεία και πολιτισμό
- Έρικ Βασιλάτος: Ποιος είναι ο πολυεκατομμυριούχος κουμπάρος του Αργυρού και της Νίκα
