ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν με προσωπικό και μέσα στις προσπαθείς κατάσβεσης των πυρκαγιών στη Δαδιά Έβρου και τα Βατερά Λέσβου.
Συγκεκριμένα, στο δάσος της Δαδιάς Έβρου επιχειρούν 2 αεροπλάνα PZL καθώς και 2 ελικόπτερα Σινούκ. Έως τώρα, έχουν διατεθεί 8 προωθητές γαιών, ένας φορτωτής, 4 υδροφόρες, 32 άτομα της ομαδας «Δευκαλίωνα» αλλά και 80 άτομα που υποστηρίζουν τις εργασίες των μηχανημάτων.
Για την πυρκαγιά στα Βατερά Λέσβου, από εναέρια μέσα, επιχειρούν 2 Καναντέρ και 2 PZL ενώ έως τώρα έχουν διατεθεί 4 πυροσβεστικά οχήματα, 2 υδροφόρες, 3 λεωφορεία, ένα ασθενοφόρο, ένα φορειοφόρο όχημα, ένα γερανοφόρο όχημα Oshkosh, ένα όχημα Hummer, 2 προωθητές γαιών, ένα βυτιοφόρο πετρελαίου, 2 βυτιοφόρα καυσίμου JP-8 (αεροπορικό καύσιμο, 44 άτομα του «Σχεδίου Ξενοκράτης» καθώς και 30 άτομα που υποστηρίζουν τις εργασίες των μηχανημάτων.
Διαβάστε επίσης:
Έβρος: Μαίνεται για τέταρτη ημέρα η μεγάλη πυρκαγιά στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς
Οικονόμου: Η κυβέρνηση ούτε θριαμβολογεί, ούτε θεωρητικολογεί
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα υπέρ της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας και της διπλωματίας στη Μέση Ανατολή
- Ισραήλ: Δηλώνει μακροχρόνια δέσμευση στον πόλεμο με το Ιράν
- Η πραγματική αξία φαίνεται στον χρόνο
- Καινοτόμες λύσεις για την ψηφιακή ευημερία: Οι μαθητές και οι μαθήτριες που αξιοποιούν την τεχνολογία ως εργαλείο φροντίδας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.