ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το δικό της σχέδιο ανοικοδόμησης της Λωρίδας της Γάζας παρουσίασε σήμερα στη Ραμάλα ο πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής, Μοχάμαντ Μουστάφα, σε διπλωμάτες, παρά την ασαφή μελλοντική διακυβέρνηση του κατεστραμμένου από τον πόλεμο θύλακα.
«Ελπίζω ότι μέσα στους επόμενους 12 μήνες η Παλαιστινιακή Αρχή θα λειτουργεί πλήρως στη Γάζα», δήλωσε ο Μουστάφα, λίγες ημέρες μετά την κατάπαυση του πυρός με μεσολάβηση των ΗΠΑ.
Η Χαμάς ελέγχει τη Γάζα από το 2007, ενώ η Παλαιστινιακή Αρχή συνεχίζει εν μέρει να παρέχει δημόσιες υπηρεσίες. Ορισμένοι υπάλληλοί της παραμένουν, άλλοι αποχώρησαν.
Το σχέδιο προβλέπει τρεις φάσεις σε πενταετία, με κόστος 65 δισ. δολάρια σε 18 τομείς, όπως εκπαίδευση, διακυβέρνηση και στέγαση, στη βάση αποφάσεων της αραβικής συνόδου του Καΐρου. Η Αίγυπτος και η Ιορδανία έχουν ήδη αναλάβει την εκπαίδευση Παλαιστινίων αστυνομικών.
«Η Γάζα πρέπει να ανοικοδομηθεί ως μέρος του Κράτους της Παλαιστίνης», τόνισε ο Μουστάφα ενώπιον Παλαιστινίων υπουργών, διπλωματών και στελεχών του ΟΗΕ. Το σχέδιο στοχεύει στην ενίσχυση της πολιτικής και εδαφικής ενότητας Γάζας – Δυτικής Όχθης και στη δημιουργία αξιόπιστου πλαισίου διακυβέρνησης.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Καλώδιο GSI: Με ενωτικό κλίμα ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη με τον Επίτροπο Ενέργειας
Τραμπ και Πούτιν συμφώνησαν να συναντηθούν στη Βουδαπέστη για το Ουκρανικό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ναυαγεί η εξαγορά της Sabadell από την BBVA – Βαρύ πλήγμα για τον Τόρες
- Πετρέλαιο: Η συμφωνία Τραμπ-Πούτιν για συνάντηση στη Βουδαπέστη έριξε στα 61,06 δολάρια το Brent
- Πούτιν σε Τραμπ: Η παράδοση πυραύλων Tomahawk στην Ουκρανία θα αποτελούσε πλήγμα για την ειρηνευτική διαδικασία
- ΕΕ: Στα σκαριά τέσσερα αμυντικά προγράμματα έως το 2030 με κόστος 3,4 τρισ. ευρώ
