• Διεθνής πολιτική

    Ουγγαρία: Η πρόεδρος Νόβακ θα μεταβεί στο Κίεβο, έπειτα από πρόσκληση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι

    • NewsRoom
    Καταλίν Νόβακ

    Καταλίν Νόβακ


    Η πρόεδρος της Ουγγαρίας Καταλίν Νόβακ θα μεταβεί στο Κίεβο για να συναντήσει τον Ουκρανό ομόλογό της Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανέφερε σήμερα ο ιστότοπος index.hu, προσθέτοντας ότι η Νόβακ θα μεταβεί με τρένο μέσω Πολωνίας.

    Το γραφείο της προέδρου της Ουγγαρίας ούτε διέψευσε ούτε επιβεβαίωσε το δημοσίευμα.

    Αν η επίσκεψη πραγματοποιηθεί, η Νόβακ θα γίνει η πιο υψηλόβαθμος πολιτικός της χώρας της που επισκέπτεται τον Ζελένσκι από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

    Η Νόβακ είναι στενός σύμμαχος του εθνικιστή πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν και εξελέγη στο κυρίως εθιμοτυπικό αξίωμα της προέδρου της χώρας, από την πλειοψηφία του κυβερνώντος κόμματος Fidesz στο κοινοβούλιο τον Μάρτιο.

    Τον Οκτώβριο, η Νόβακ συνυπέγραψε κοινό ανακοινωθέν των προέδρων των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, το οποίο καταδίκαζε τους μαζικούς βομβαρδισμούς ουκρανικών πόλεων από τη Ρωσία.

    Χθες Τετάρτη, η Βουδαπέστη ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει 187 εκατομμύρια ευρώ οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία ως συνεισφορά της σε ένα προγραμματισμένο πακέτο στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ύψους έως και 18 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Διαβάστε επίσης

    Συνομιλία Ζελένσκι-Φον ντερ Λάιεν για ενεργειακά ζητήματα

    Πούτιν: Η Ρωσία «θα επιτύχει τους στόχους της» στην Ουκρανία



    ΣΧΟΛΙΑ