• Διεθνής πολιτική

    Ουκρανός Πρωθυπουργός: Έρχεται μεταναστευτικό “τσουνάμι”

    • NewsRoom


    Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμιχάλ ζητά περισσότερα όπλα και προειδοποιεί για ένα “μεταναστευτικό τσουνάμι” εάν τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίσουν να καταστρέφουν σκόπιμα μη στρατιωτικές υποδομές.

    “Θέλουν να στερήσουν από τον πληθυσμό μας το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό και τη θέρμανση το χειμώνα”, λέει στη Frankfurter Allgemeine Zeitung. “Θέλουν να βυθίσουν την Ουκρανία σε μια ανθρωπιστική καταστροφή και να αποσταθεροποιήσουν την κοινωνία μας για να επιτύχουν δύο στόχους: Πρώτον, έχουν την ψευδαίσθηση ότι η κοινωνία μας θα μας ωθήσει να παραδοθούμε. Δεύτερον, θέλουν μια νέα προσφυγική κρίση στην ΕΕ. Διότι αν δεν υπάρχει πλέον ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση ή νερό στην Ουκρανία, αυτό μπορεί να προκαλέσει ένα νέο μεταναστευτικό τσουνάμι”.

    Πάνω απ’ όλα, η Ουκρανία χρειάζεται αεράμυνα, είπε. Η Γερμανία είχε προμηθεύσει το σύστημα IRIS-T, το οποίο είχε ήδη σώσει “πολλές, πολλές ζωές”, ιδίως στην περιοχή του Κιέβου. Η Ουκρανία περιμένει με ανυπομονησία την επόμενη παράδοση πυρομαχικών και το επόμενο σύστημα. “Είναι κυριολεκτικά θέμα ημερών. Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν καθημερινά είκοσι με τριάντα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι εναντίον μας”. Ως εκ τούτου, η Ουκρανία χρειάζεται επίσης ειδικά αμυντικά μέσα, όπως παρεμβολείς.

    Διαβάστε επίσης

    Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου: «Για να καταλάβουμε την Ελλάδα πρέπει να γνωρίζουμε κλινική ψυχολογία»

    “Καμπανάκι” Κομισιόν προς Γερμανία: “Όχι” σε παραχώρηση του μεριδίου του λιμανιού του Αμβούργου στην Κίνα



    ΣΧΟΛΙΑ