ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ουκρανοί συνοριοφύλακες εμπόδισαν περισσότερους από είκοσι στρατεύσιμους να διαφύγουν από την εμπόλεμη χώρα.
Η ομάδα των στρατεύσιμων συνελήφθη κοντά στο χωριό Κελμέντσι, στα σύνορα με τη Μολδαβία, στη δυτική ουκρανική περιοχή Τσερνιβτσί, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.
Οι στρατεύσιμοι έφθασαν από διάφορα μέρη της χώρας και σχεδίαζαν να διαφύγουν πεζή μέσω των συνόρων μέσα στη νύχτα.
Όσοι βοήθησαν τους στρατεύσιμους να διαφύγουν φέρεται να εισέπραξαν 12.000 ευρώ ανά άτομο.
Η Ουκρανία, που αποκρούει την πλήρους κλίμακας ρωσική εισβολή για περισσότερο από δύο χρόνια, έχει επιβάλει στρατιωτικό νόμο και έχει διατάξει επιστράτευση. Έκτοτε, οι άνδρες μεταξύ 18 και 60 ετών που είναι υπόχρεοι για στρατιωτική θητεία μπορούν να εγκαταλείψουν την εμπόλεμη χώρα μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.
Διαβάστε επίσης
Μπάιντεν: Έφτασε στην Ατλάντα για το debate με τον Τραμπ
ΕΕ για Κύπρο: Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδικάζει κάθε απειλή κατά κρατώ- μελών
Ιταλία: Φαινόμενα αντισημιτισμού στο εσωτερικό της νεολαίας του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ουγγαρία: Φρένο στην επιστροφή Όρμπαν βάζει η κυβέρνηση Μαγιάρ με συνταγματική τροπολογία
- Σοκ με αναισθησιολόγο στο νοσοκομείο Αγίων Αναργύρων που ζητά φακελάκι €150 από ασθενή – Γεωργιάδης: Θα απομακρυνθεί από το ΕΣΥ (βίντεο)
- Σπήλιος Λιβανός για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η θητεία μου ήταν μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος»
- Ευάγγελος Μυτιληναίος: Ebitda 1-1,15 δισ. το 2026 και ρεκόρ εσόδων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.