• Διεθνής πολιτική

    Ουκρανία: Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν το Κίεβο για πιθανή ρωσική εισβολή μέσα σε 48 ώρες

    • NewsRoom
    ρώσος στρατιώτης μέσα σε άρμα μάχης


    Προειδοποίηση για πιθανή ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μέσα στις επόμενες 48 ώρες φέρεται να έστειλαν οι ΗΠΑ στο Κίεβο, σύμφωνα με έκτακτη ενημέρωση του αμερικανικού δικτύου CNN.

    Ο Λευκός Οίκος επικοινώνησε απευθείας με το γραφείο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοινώνοντάς του τις τελευταίες πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, Σύμφωνα με αυτές, επίκειται ευρεία ρωσική εισβολή στο έδαφος της Ουκρανίας μέσα στις επόμενες 48 ώρες, με πιθανή περιοχή εισόδου την βορειοανατολική πόλη Καρκίβ.

    Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες των αμερικανικών δικτύων, λέγοντας πως «ο πρόεδρος της Ουκρανίας ενημερώθηκε από τον Λευκό Οίκο για τις πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών».

    Κομβόι μετακινείται προς την ανατολική Ουκρανία

    Την ίδια ώρα, η Ρωσία φέρεται να μετακινεί στρατεύματα προς την ανατολική Ουκρανία.

    Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters, δύο ξεχωριστά κονβόι που μεταφέρουν στρατιωτικό εξοπλισμό και δεν φέρουν διακριτικά κινούνται προς την πόλη του Ντόνετσκ στην ανατολική Ουκρανία μέσω διαφορετικών οδών, σε κατεύθυνση αντίθετη αυτής προς τα ρωσικά σύνορα.  Το ένα κονβόι περιλαμβάνει εννέα άρματα μάχης και ένα μαχητικό όχημα πεζικού, ενώ το δεύτερο αποτελείται από φορτηγά και βυτιοφόρα καυσίμων, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο.

    Υπενθυμίζεται πως το Κίεβο κήρυξε την Ουκρανία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κάλεσε τους Ουκρανούς που βρίσκονται στη Ρωσία να αποχωρήσουν από τη ρωσική επικράτεια. Την ίδια ώρα η Ρωσία ξεκίνησε την εκκένωση της πρεσβείας της στο Κίεβο καθώς και των υπόλοιπων διπλωματικών αποστολών της στη χώρα.

    Διαβάστε επίσης

    Ουκρανία: Ζητεί “εγγυήσεις ασφαλείας” από τη Δύση και τη Μόσχα

    Ουκρανία: Ζητεί “εγγυήσεις ασφαλείας” από τη Δύση και τη Μόσχα

     



    ΣΧΟΛΙΑ