Διεθνής πολιτική

Ουκρανία: H Wagner αποσύρει τις δυνάμεις της από το Μπαχμούτ

Γιεβγκένι Πριγκίοζιν

Γιεβγκένι Πριγκίοζιν


Αποσύρει τις δυνάμεις της από την Μπαχμούτ, η ρωσική μισθοφορική οργάνωση Wagner, όπως ανακοίνωσε ο ιδρυτής της Γεβγκένι Πριγκόζιν, σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Telegram.

Όπως διατείνεται ο Πριγκόζιν, οι μαχητές του θα αποσυρθούν και θα αντικατασταθούν από τον ρωσικό τακτικό στρατό.

«Αποσύρουμε τις μονάδες μας από την Μπαχμούτ. Από σήμερα στις 5:00 το πρωί, 25 Μαΐου, έως την 1η Ιουνίου, οι περισσότερες μονάδες θα μεταφερθούν σε στρατόπεδο στα μετόπισθεν. Παραδίδουμε τις θέσεις μας στον στρατό», ανέφερε σε βίντεο.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο, ο Πριγκόζιν ανακοίνωσε την κατάληψη της Μπαχμούτ, μετά την μεγαλύτερη και πιο αιματηρή μάχη του πολέμου στην Ουκρανία. Ωστόσο, την Κυριακή, η Ουκρανία διαβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις της εξακολουθούν να κινούνται στα πλευρά της Μπαχμούτ και σκοπεύουν να περικυκλώσουν την κατεστραμμένη πόλη.

Επί τόπου,  βρέθηκε ο επικεφαλής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας, ο στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκι, που υποστήριξε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν ακόμη ένα «ασήμαντο», όπως παραδέχτηκε, τμήμα της Μπαχμούτ αλλά αυτό θα τους επιτρέψει να μπουν στην πόλη όταν αλλάξει η κατάσταση.

Διαβάστε επίσης: 

Πριγκόζιν: Η «αποστρατιωτικοποίηση» της Ουκρανίας ήταν μια «αποτυχία»

Ουκρανία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν λέει πως η μάχη για το Μπαχμούτ τελείωσεΣΧΟΛΙΑ