• Διεθνής πολιτική

    Ουκρανία: Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Μικολάιφ μέχρι τη Δευτέρα

    • NewsRoom
    Ουκρανία, Ουκρανός στρατηγός: Οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν σε βάθος μέσα στις ρωσικές γραμμές στην περιοχή του Χαρκόβου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


    Οι αρχές στην πόλη Μικολάιφ, στη νότια Ουκρανία, θα επιβάλουν μια ασυνήθιστα μεγάλη σε διάρκεια απαγόρευση κυκλοφορίας από αργά σήμερα έως νωρίς τη Δευτέρα, καθώς προσπαθούν να εντοπίσουν ανθρώπους που συνεργάζονται με τη Ρωσία, όπως δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της περιοχής.

    Το Μικολάιφ, το οποίο δέχεται σφυροκόπημα καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου από τότε που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου, βρίσκεται κοντά στα υπό ρωσική κατοχή τμήματα της στρατηγικά σημαντικής περιοχής της Χερσώνας, όπου η Ουκρανία σχεδιάζει αντεπίθεση.

    Ο Βιτάλι Κιμ, κυβερνήτης στην περιοχή Μικολάιφ, δήλωσε σε κατοίκους ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας, που θα ισχύσει από σήμερα το βράδυ στις 11 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) έως τις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας, δεν σημαίνει ότι η πόλη απειλείται από επικείμενη επίθεση.

    «Δεν υπάρχει ένδειξη για περικύκλωση. Η πόλη θα είναι κλειστή για το σαββατοκύριακο. Σας παρακαλώ δείξτε κατανόηση. Κάνουμε επίσης προσπάθειες σε ό,τι αφορά τους συνεργάτες. Θα γίνουν έλεγχοι σε συνοικίες», ανέφερε ο Κιμ σε ανάρτησή του στο Telegram.

    Διαβάστε επίσης:

    Ρωσία: Καλεί την Τουρκία να μην δημιουργήσει αποσταθεροποιήσει την Συρία

    Βόρεια Κορέα: Ετοιμάζεται για την πρώτη δοκιμή πυρηνικού όπλου από το 2017

     



    ΣΧΟΛΙΑ