ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για «εκβιασμό» έκανε λόγο σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, σχολιάζοντας την απειλή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει νέους δασμούς σε Ευρωπαίους συμμάχους μέχρι να συμφωνήσουν στην πώληση της Γροιλανδίας.
«Συνιστά εκβιασμό τα όσα πράττει… και δεν είναι αναγκαίο. Δεν βοηθά τη Συμμαχία (ΝΑΤΟ) και επίσης δεν βοηθά τη Γροιλανδία», είπε ο Ντάβιντ φαν Βιλ, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην ολλανδική τηλεόραση.
Υπενθυμίζεται ότι σε μια ανάρτηση στο Truth Social χθες, ο Τραμπ είπε πως επιπρόσθετοι δασμοί 10% θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου σε αγαθά που εισάγονται από τη Δανία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Φινλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, χώρες που έχουν συμφωνήσει να στείλουν στρατιωτικό προσωπικό να συμμετάσχει σε γυμνάσια του ΝΑΤΟ στη Γροιλανδία.
Ο φαν Βιλ είπε επίσης πως η αποστολή στη Γροιλανδία στοχεύει να δείξει στις ΗΠΑ την πρόθεση της Ευρώπης να βοηθήσει στην προάσπιση της Γροιλανδίας και διαφωνεί με τον Τραμπ που συνδέει τη διπλωματία για το νησί το εμπόριο.
Να σημειωθεί ότι πρέσβεις των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται σήμερα σε μια έκτακτη συνεδρίαση, προκειμένου να συζητήσουν την απάντησή τους στις δασμολογικές απειλές Τραμπ.
Διαβάστε επίσης:
Ανάλυση Guardian: Η απειλή του Τραμπ για δασμούς έχει στόχο να διχάσει την Ευρώπη
Οι πληγές των δασμών ανοίγουν ξανά στην Ευρώπη – Πόσο ρεαλιστικές είναι οι απειλές του Τραμπ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κ. Χατζηδάκης: Δεν πάμε μπροστά με πετροπόλεμο
- Google: Σε νέα φάση περνά η Τεχνητή Νοημοσύνη – Τι υπόσχεται το εξατομικευμένο Gemini
- Ίδρυμα Νόμπελ σε Τραμπ και Ματσάδο: Το βραβείο Ειρήνης δεν μπορεί να μεταβιβαστεί ούτε συμβολικά
- Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Δεν θα εκβιαστούμε από τον Τραμπ και θα υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση