ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (OHCHR) ανακοίνωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 847 άμαχοι έχουν σκοτωθεί και 1.399 έχουν τραυματιστεί στην Ουκρανία από τότε που άρχισε η σύγκρουση έως τις 18 Μαρτίου.
Οι περισσότερες ανθρώπινες απώλειες προκλήθηκαν από εκρηκτικό πολεμικό υλικό, όπως βομβαρδισμούς από βαρύ πυροβολικό και πυραυλικά συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης, καθώς και πυραύλους και αεροπορικές επιδρομές, ανακοίνωσε το OHCHR.
Ο πραγματικός απολογισμός πιστεύεται ότι είναι σημαντικά υψηλότερος από τότε που το OHCHR, το οποίο διαθέτει μεγάλη ομάδα παρακολούθησης στη χώρα, δεν έχει ακόμη μπορέσει να επαληθεύσει τις αναφορές για θύματα από πολλές πόλεις που έχουν πληγεί σοβαρά, αναφέρει η ανακοίνωση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Ουκρανία: Ξεπέρασαν τα 3,3 εκατ. οι πρόσφυγες που διέφυγαν από τη χώρα – Το 90% γυναίκες και παιδιά
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Achaia Clauss: Σώθηκαν τα ιστορικά κρασιά – Ολοσχερής καταστροφή στο πέτρινο κτίριο των 165 χρόνων της θρυλικής οινοποιείας
- Βασίλης Κικίλιας για Ιβάν Σαββίδη: Στηρίζει την οικονομία της Βόρειας Ελλάδας
- Νίκος Ταχιάος: Ο κάθετος άξονας Χαλάστρα – Εύζωνοι αλλάζει τον αναπτυξιακό χάρτη της Βόρειας Ελλάδας
- Δ. Ανδριόπουλος (Dimand): O αυτοδημιούργητος developer, το μοντέλο urban regeneration του Μινιόν και του Πύργου Πειραιά, τα επόμενα απαιτητικά projects, το στοίχημα της προσιτής κατοικίας και το πάθος για τους μαραθώνιους
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.