ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε για άλλη μια φορά τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια δηλώσεων σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, λέγοντας ότι ο Ρώσος ηγέτης απλώς δεν επιθυμεί να τερματίσει τον πόλεμό του στην Ουκρανία.
“Κοιτάξτε, είμαι πολύ απογοητευμένος επειδή ο Βλαντιμίρ και εγώ είχαμε μια πολύ καλή σχέση, πιθανώς εξακολουθούμε να έχουμε”, είπε ο Τραμπ.
“Πρέπει πραγματικά να διευθετήσει αυτόν τον πόλεμο. Και ξέρετε ότι έχουν μεγάλες ουρές που περιμένουν βενζίνη στη Ρωσία αυτή τη στιγμή… Και ξαφνικά η οικονομία του θα καταρρεύσει”, πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το Reuters.
Απειλές προς την Ισπανία
Ο πρόεδρος Τραμπ απείλησε παράλληλα την Ισπανία με εμπορικές κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων δασμών, λέγοντας ότι είναι δυσαρεστημένος με την άρνησή της να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες στο 5% και χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή ασέβεια προς το ΝΑΤΟ.
“Είμαι πολύ δυσαρεστημένος με την Ισπανία. Είναι η μόνη χώρα που δεν αύξησε τον αριθμό στο 5%… οπότε δεν είμαι ευχαριστημένος με την Ισπανία”, δήλωσε.
“Σκεφτόμουν να τους επιβάλω εμπορικές κυρώσεις μέσω δασμών εξαιτίας αυτού που έκαναν, και νομίζω ότι μπορεί να το κάνω”, πρόσθεσε.
Η Ισπανία είναι το μόνο μέλος της συμμαχίας των 32 κρατών που δεν δεσμεύτηκε να αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες στο 5% του ΑΕΠ, όπως συμφωνήθηκε από τους ηγέτες του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο.
Διαβάστε επίσης:
Τραμπ: Εάν δεν αφοπλιστεί η Χαμάς, θα την αφοπλίσουμε εμείς
Ντόναλντ Τραμπ: Συνομιλίες με τον Μιλεϊ για εμπορική συμφωνία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Christina O: Το πλωτό παλάτι του Ωνάση — Ιστορίες, θρύλοι και αναβιώσεις
- Γιατί βούτηξαν ΟΠΑΠ και τράπεζες, όλο το hot παρασκήνιο με την Metlen, o καπνός στο ΕΒΕΑ, η έκπληξη του Μάκη Σκλαβενίτη, που πήγε ο Παμπούκης, οι νέες business του Βαφειά και ένα QUIZ για το διαζύγιο επιχειρηματία
- Κωστέας – Γείτονας: Πώς θα είναι το πρώτο ιδιωτικό σχολείο που ανοίγει στο Ελληνικό το 2028
- Ο κλάδος των 1,7 τρισ. που απευθύνεται σε γυναίκες και κυβερνάται από άντρες δεν ξέρει τι θέλει
