• Διεθνής πολιτική

    Ο πρίγκιπας Κάρολος στέλνει μήνυμα στην Ελλάδα εν όψει της επίσκεψής του

    • NewsRoom
    κάρολος-καμίλα

    Πρίγκιπας Κάρολος και Καμίλα Πάρκερ, Δούκισσα της Κορνουάλης


    Το δικό του μήνυμα προς την Ελλάδα απέστειλε ο πρίγκιπας Κάρολος, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψή του στη χώρα μας τον Μάιο.

    Μέσω του λογαριασμού «Clarence House», όπου είναι η βασιλική οικία όπου διαμένει στο Λονδίνο, ο Κάρολος τονίζει πως η επίσκεψη αυτή είναι μια «γιορτή» για την ελληνοβρετανική φιλία.

    Αναλυτικά:

    «Η επίσκεψη στην Ελλάδα θα είναι μια γιορτή για την μακρά συνεργασία με την Ελλάδα σε ναυτικό και στρατιωτικό επίπεδο, αλλά και για την νέα ευκαιρία για συνεργασία στην εκπαίδευση και στον τομέα της φιλανθρωπίας» τονίζεται στην ανάρτηση.

    Η δημοσίευση συνοδεύει και μια φωτογραφία από το παλάτι της Κνωσσού.

    Το πρόγραμμα

    Η επίσκεψη του Καρόλου και της Καμίλα στη χώρα μας θα ξεκινήσει με την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

    Το ίδιο βράδυ, ο Προκόπης Παυλόπουλος θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του πριγκιπικού ζεύγους στο οποίο εκτός από την πολιτική ηγεσία θα παραβρεθεί και η «αφρόκρεμα»  των Αθηνών.

    Βέβαια δεν θα υπάρξει επίσημη υποδοχή  στην Ηρώδου Αττικού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς ο Πρίγκιπας Κάρολος δεν είναι αρχηγός κράτους.

    Σύμφωνα με το STAR, το επόμενο πρωί ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, ενώ στη συνέχεια μαζί με την Καμίλα θα καταθέσουν στεφάνι στο Πολεμικό Κοιμητήριο Φαλήρου (γνωστό και ως «Μνημείο Αθηνών»).

    Ο Κάρολος θα περάσει στη συνέχεια μια βόλτα από τον Πειραιά, ενώ αναμένεται να επισκεφθεί και το «Αβέρωφ».

    Η Καμίλα, αναμένεται να δώσει «το παρών» στο «Μουσείο Μπενάκη», ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της συζύγου του Πρωθυπουργού.

    Στη συνέχεια αναμένεται να επισκεφθεί τη Μονή Καισαριανής, αλλά και κέντρο που προσφέρει βοήθεια σε γυναίκες που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας και σεξουαλικής κακοποίησης.



    ΣΧΟΛΙΑ