• Διεθνής πολιτική

    Ο Ερντογάν… αποφεύγει να δει τον Άντονι Μπλίνκεν

    • NewsRoom
    Άντονι Μπλίνκεν - Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

    Άντονι Μπλίνκεν – Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Το αεροπλάνο που μετέφερε τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν προσγειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) στην Άγκυρα.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα αποφύγει να συναντήσει τον Αμερικανό υπουργό, επικαλούμενος επίσκεψη στην πόλη Αιντέρ στα βορειοανατολική Τουρκία.

    Τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο Εσένμπογα της Άγκυρας ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Τουρκία Τζέφρι Φλέικ, η γενική διευθύντρια του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αρμόδια για τις διμερείς πολιτικές υποθέσεις με τις ΗΠΑ πρέσβειρα Γιαπράκ Μπαλκάν και άλλοι αξιωματούχοι.

    Ο κ. Μπλίνκεν θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν. Κυρίαρχο θέμα στις συνομιλίες τους αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στη Γάζα.

    Το σχέδιο πτήσης του Αμερικανού υπουργού, που προηγουμένως είχε κάνει σύντομη στάση την Κύπρο, ενώ αναμενόταν στην Άγκυρα προκάλεσε ένταση στα τουρκικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς η Τουρκία δεν αποδέχεται απευθείας πτήσεις από τη Λάρνακα.

    Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο απόστρατος ναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έθεσε το ερώτημα «αν ο ΥΠΕΞ Μπλίνκεν θα πετάξει απευθείας από τη “νότια Κύπρο” στην Άγκυρα» ενώ σχολίασε πως «αν είναι αλήθεια, κανένα αεροσκάφος από την “ε/κ διοίκηση νοτίου Κύπρου” δεν έχει μέχρι σήμερα προσγειωθεί στα δικά μας αεροδρόμια. Ελπίζουμε ότι αυτό που δεν εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα, να μην εφαρμοστεί για τον Μπλίνκεν».

    Διαβάστε επίσης

    Σαν σήμερα η Ελλάδα υπογράφει τη Συνθήκη του Σένγκεν – Αλλά ιστορικά γεγονότα

    Μπλίνκεν: Μεσανατολικό και θαλάσσιος διάδρομος στο επίκεντρο της συζήτησης με Χριστοδουλίδη



    ΣΧΟΛΙΑ