• Διεθνής πολιτική

    Ντόναλντ Τραμπ: Στην ακρόαση της υπόθεσης χρηματισμού της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς (video)

    • NewsRoom
    Ντόναλντ Τραμπ

    Ντόναλντ Τραμπ


    Στις 25 Μαρτίου θα γίνει επιλογή των ενόρκων για τη δίκη που αφορά τις κατηγορίες σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ για το χρηματισμό μαρτύρων πριν από τις εκλογές του 2016, μεταξύ τους και της πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς.

    Νωρίτερα την Πέμπτη, ο Τραμπ είχε δύο διαφορετικές δίκες σε βάρος του για διαφορετικές υποθέσεις, μία στη Νέα Υόρκη και μία στη Τζόρτζια που αφορούσε τις εκλογές του 2020. Επέλεξε να παραστεί στην πρώτη, που ουσιαστικά ήταν μία ακρόαση λίγων ωρών, αν και δεν ήταν υποχρεωμένος.

    Ο δικαστής στο Μανχάταν απέρριψε τελικά το αίτημα του Τραμπ να απορριφθεί η υπόθεση και έτσι η διαδικασία θα αρχίσει κανονικά στα τέλη Μαρτίου, όταν η προεκλογική εκστρατεία θα είναι στο μέσον της.

    Από την πλευρά του ο Τραμπ παραδέχτηκε κατά την άφιξή του στο δικαστήριο ότι η καθυστέρηση των υποθέσεων ήταν στρατηγική του. «Θέλουμε καθυστερήσεις, προφανώς», είπε και δήλωσε ακόμη ότι αυτό για το οποίο κατηγορείται «δεν είναι έγκλημα». Πρόσθεσε ότι είναι «τρομερή στιγμή για τη χώρα αυτή, μια σκοτεινή στιγμή».

    Ο Τραμπ λέει ότι θα έπρεπε να βρίσκεται σε προεκλογική εκστρατεία στη Νότια Καρολίνα, όπου διεξάγονται οι προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου.

    Ο Τραμπ κατηγορείται για 34 κακουργήματα σχετικά με τη συγκάλυψη 310.000 δολαρίων σε πληρωμές που έγιναν πριν από τις εκλογές του 2016. Αφορά τα χρήματα στην Στόρμι Ντάνιελς (130.000 δολάρια) και το πρώην μοντέλο του Playboy Κάρεν ΜακΝτούγκαλ (150.000 δολάρια) για να μην δημοσιοποιήσουν ιστορίες ότι ο Τραμπ είχε κρυφές σχέσεις μαζί τους.

    Ειδικότερα, ο Τραμπ κατηγορείται ότι με τον προσωπικό του δικηγόρο Μάικλ Κοέν έβαλε τους υπεύθυνους του σκανδαλοθηρικού περιοδικού National Enquirer να πληρώσουν την Ντάνιελς και την ΜακΝτούγκαλ για τα αποκλειστικά δικαιώματα δημοσίευσης των ιστοριών τους – αλλά στη συνέχεια να «θάψουν» τις αποκαλύψεις.

    Επίσης, ο Τραμπ υπέγραψε μια πληρωμή 30.000 δολαρίων για να φιμώσει έναν πρώην θυρωρό του Πύργου Τραμπ, ο οποίος προσπαθούσε να πουλήσει μια ιστορία που ισχυριζόταν ότι ο Τραμπ είχε αποκτήσει παιδί εκτός γάμου.

    Διαβάστε επίσης:

    Τριαντόπουλος : Μέχρι €3.500 ανά καταστραμμένο στρέμμα

    Πλαστικά Θράκης: Ιδανικά ποτήρια για κάθε ρόφημα της on the go αγοράς παρουσίασε στην έκθεση HORECA 2024

    Στυλιανίδης: Η ναυτιλία κύριος πυλώνας της γαλάζιας ναυτιλίας

     



    ΣΧΟΛΙΑ