Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη ότι ο απεσταλμένος των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ σημείωσε “μεγάλη πρόοδο” στη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

“Ο ειδικός απεσταλμένος μου, Στιβ Γουίτκοφ, μόλις είχε μια εξαιρετικά παραγωγική συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν”, αναφέρει ο Τραμπ σε ανάρτηση του στο Truth Social.

1

“Όλοι συμφωνούν ότι αυτός ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει και θα εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες”, προσθέτει.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε το Reuters ότι η συνάντηση του απεσταλμένου των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα την Τετάρτη πήγε καλά, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να σχεδιάζει να προχωρήσει με δευτερεύουσες κυρώσεις την Παρασκευή.

“Οι Ρώσοι είναι πρόθυμοι να συνεχίσουν να συνεργάζονται με τις ΗΠΑ. Οι δευτερογενείς κυρώσεις αναμένεται να εφαρμοστούν την Παρασκευή”, δήλωσε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Ο Γουίτκοφ συναντήθηκε με τον Πούτιν για περίπου τρεις ώρες σε μια αποστολή της τελευταίας στιγμής προκειμένου να επιτευχθεί πρόοδος προς μια εκεχειρία. Ο Τραμπ έχει απειλήσει με κυρώσεις τη Μόσχα εάν δεν γίνουν κινήσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης: 

Λευκός Οίκος: «Καλή» η συνάντηση του Γουίτκοφ με τον Πούτιν

ΗΠΑ: Συνελήφθη ένοπλος δράστης σε στρατιωτική βάση στην Τζόρτζια – 5 τραυματίες (upd)

Τραμπ: Οι Δημοκρατικοί που σταμάτησαν τους διορισμούς των πρεσβευτών είναι αλήτες που μισούν τη χώρα