ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να διαβεβαίωσε τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων του Πακιστάν, Ασίμ Μουνίρ, ότι θα εξετάσει τις επισημάνσεις του σχετικά με τον αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ, τον οποίο το Ισλαμαμπάντ εκτιμά ως βασικό εμπόδιο στην πρόοδο των ειρηνευτικών συνομιλιών με το Ιράν, σύμφωνα με πηγή από τον πακιστανικό τομέα ασφάλειας.
Η επικοινωνία των δύο πλευρών πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά, με επίκεντρο τις εξελίξεις στην περιοχή και τις δυνατότητες αποκλιμάκωσης της έντασης, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών για επανεκκίνηση του διαλόγου μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης.
Την ίδια ώρα, ο αποκλεισμός των Στενών του Ορμούζ εξακολουθεί να προκαλεί έντονη διεθνή ανησυχία, καθώς πρόκειται για κομβική θαλάσσια αρτηρία για τη μεταφορά πετρελαίου παγκοσμίως, με άμεσες επιπτώσεις στις ενεργειακές αγορές και τη γεωπολιτική ισορροπία.
Διαβάστε επίσης
Υπεγράφη το Προεδρικό Διάταγμα για την περιβαλλοντική προστασία στην Γυάρο
Βουλγαρία: Σαρωτική νίκη στις εκλογές για τον φιλορώσο Ράντεφ – Ποιος είναι ο νέος πρωθυπουργός
Κικίλιας: Θα υπερασπιστούμε την Κρήτη από τους σύγχρονους λαθρέμπορους
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- 12 +1 ερωταπαντήσεις για το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τη Βιομηχανία και την Εφοδιαστική Αλυσίδα
- Μαρινάκης: Ο Τσίπρας έχει ξεκινήσει καλύτερα από το ΠΑΣΟΚ αλλά δεν θα πω εγώ ποιος θα κερδίσει στο γήπεδο του λαϊκισμού
- Ευρωαγορές: Σε θετικό έδαφος χάρη στην υποχώρηση του πετρελαίου, παρά τις πιέσεις στην τεχνολογία
- SpaceX: 100 φορές πάνω τα έσοδα από το AI έως το 2030 λέει η Goldman Sachs
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.