ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε χθες Δευτέρα ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα «αντισταθούν πολύ» στο σχέδιό του η Γροιλανδία να μετατραπεί σε έδαφος των ΗΠΑ.
«Δεν νομίζω πως θα αντισταθούν πολύ. Πρέπει να την αποκτήσουμε», επέμεινε ο ρεπουμπλικάνος απαντώντας σε δημοσιογράφο στη Φλόριντα τι σκοπεύει να πει στους Ευρωπαίους οι οποίοι έχουν καταστήσει σαφές πως εναντιώνονται στο συγκεκριμένο σχέδιό του.
Είπε πως οι ΗΠΑ θα μιλήσουν για το σχέδιο απόκτησης της Γροιλανδίας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) του Νταβός αυτή την εβδομάδα και υποστήριξε για ακόμη μια φορά πως η Δανία «δεν μπορεί να προστατεύσει» τη Γροιλανδία. «Ξέρω τους ηγέτες (της Δανίας), είναι υπέροχοι άνθρωποι, είναι πολύ καλοί άνθρωποι, αλλά δεν πάνε καν εκεί», είπε.
«Πρέπει να την αποκτήσουμε. Πρέπει να το κάνουν. Δεν μπορούν να την προστατεύσουν».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μπρούκλιν Μπέκαμ: Πώς η Βικτόρια προσπάθησε να σαμποτάρει τον γάμο του – Αποκαλύψεις-έκπληξη
- Σκληραίνει την στάση της η κυβέρνηση απέναντι στους σκληρούς αγρότες
- Renault: Αύξηση 3,2% στις πωλήσεις το 2025 – Συμφωνία «μαμούθ» για drones αξίας 1 δισ.
- Xclusiv: Μεγάλες αυξομειώσεις στους ναύλους των δεξαμενοπλοίων – Το πετρέλαιο της Βενεζουέλας, αλλάζει τις ροές και τις τιμές