ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα — την ώρα που ο Βλαντίμιρ Πούτιν συναντούσε στη Ρωσία τους Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ — ότι οι ΗΠΑ καταβάλλουν προσπάθειες για την επίλυση του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, περιγράφοντας την κατάσταση ως ιδιαίτερα περίπλοκη.
Μιλώντας σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μπροστά στις κάμερες, ο Τραμπ ανέφερε: «Έχουμε πρόβλημα με τον πόλεμο, τον οποίο οι άνθρωποί μας προσπαθούν τώρα να διευθετήσουν — ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία». Υποστήριξε ότι η Ουάσινγκτον δεν χρηματοδοτεί πλέον την Ουκρανία, αλλά εξακολουθεί να προμηθεύει το ΝΑΤΟ με οπλισμό και να εργάζεται για πολιτική λύση στη σύγκρουση.
«Προσπαθούμε να βρούμε μια διέξοδο», πρόσθεσε. «Έχω τερματίσει οκτώ πολέμους. Αυτός ίσως είναι ο ένατος. Οι άνθρωποί μας βρίσκονται τώρα στη Ρωσία για να δουν αν μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη — τι χάος! Αυτός ο πόλεμος δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ αν ήμουν πρόεδρος», είπε, επαναφέροντας κριτική κατά του Τζο Μπάιντεν.
Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι παρουσίασε τις θέσεις που συζητήθηκαν με την αμερικανική πλευρά, σε ένα πακέτο 20 σημείων. Σύμφωνα με τον ίδιο, παραμένουν ανοιχτά κρίσιμα ζητήματα, όπως τα εδαφικά, η τύχη των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων και οι εγγυήσεις ασφαλείας που ενδέχεται να παράσχουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία.
Διαβάστε επίσης
Λούλα και Τραμπ συζήτησαν για τους δασμούς και την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος
Χρήστος Μεγάλου: Η καινοτομία επαναπροσδιορίζει τη δημιουργία αξίας στην Πειραιώς
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γρίπη: Τι συμβαίνει και γέμισαν τα νοσοκομεία – Αύξηση και σε θανάτους
- Πόσο θα (μας) κοστίσει η Eurovision, μάχη για 2 στην ΕΡΤ3, τι συμβαίνει τελικά με την MRB και τον Δέτση, τι αλλάζει ο Κυριακού στον ΑΝΤ1 και το ρεκόρ της Χίμαιρας
- Aeon: Ανατροπές στο ενημερωτικό δελτίο για την IPO των 250 εκατ., μετά τις αποκαλύψεις του mononews
- Τράπεζα Πειραιώς: «Κλειδώνει» θέση στο νέο Ταμείο Άμυνας της ΕΤΕπ με €100 εκατ.