Ομοσπονδιακό εφετείο στη Νέα Υόρκη καταδίκασε τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, επικυρώνοντας την πρωτόδικη απόφαση των ενόρκων του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μανχάταν, η οποία τον είχε κρίνει ένοχο για τη σεξουαλική κακοποίηση και τη δυσφήμηση της συγγραφέως Ε. Τζιν Κάρολ, επιβάλλοντάς του την καταβολή 5 εκατομμυρίων δολαρίων ως αποζημίωση.

Το τριμελές δικαστικό σώμα, με ομόφωνη απόφαση, έκρινε ότι ο Τραμπ «δεν απέδειξε πως ο δικαστής του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου διέπραξε κάποιο από τα προβαλλόμενα λάθη».

1

«Επιπλέον, δεν κατάφερε να αποδείξει ότι κάποιο από τα υποτιθέμενα σφάλματα, μεμονωμένα ή σε συνδυασμό, επηρέασε ουσιαστικά τα δικαιώματά του, όπως απαιτείται για την έγκριση νέας δίκης», αναφέρει η απόφαση του 2ου Ομοσπονδιακού Εφετείου.

Η έφεση αφορούσε την απόφαση ενόρκων του Μαΐου 2023 στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, που έκρινε τον Τραμπ υπεύθυνο για κακοποίηση της Κάρολ τη δεκαετία του 1990 και για δυσφήμηση όταν αρνήθηκε δημόσια τις κατηγορίες της το 2022.

Διαβάστε επίσης

Οι δασμοί Τραμπ στην Βραζιλία φέρνουν ανατιμήσεις σε καφέ και χυμό πορτοκαλιού για τους Αμερικανάνους

Το Πεντάγωνο γίνεται μέτοχος σε εταιρεία σπάνιων γαιών

Νετανιάχου: Έτοιμος να «διαπραγματευτεί το οριστικό τέλος του πολέμου στη Γαζα»