ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Ισραήλ “θα παραμείνει δημοκρατικό κράτος” παρά την απόφαση της κυβέρνησης να αποπέμψει τον επικεφαλής της Σιν Μπετ (της υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας), δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε σήμερα το βράδυ, ενώ χιλιάδες Ισραηλινοί διαδηλώνουν στο Τελ Αβίβ κατά της απόφασης αυτής.
“Ο Ρόνεν Μπαρ δεν θα παραμείνει επικεφαλής της Σιν Μπετ, δεν θα υπάρξει εμφύλιος πόλεμος και το Ισραήλ θα παραμείνει δημοκρατικό κράτος”, δηλώνει ο Νετανιάχου στο μήνυμα αυτό που αποτελεί μια μορφή πρόκλησης προς το Ανώτατο Δικαστήριο, θεσμό του οποίου επιδιώκει να περιορίσει τις εξουσίες και ο οποίος πάγωσε την απόφαση της κυβέρνησης για την αποπομπή του Μπαρ.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής ότι ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να αποπεμφθεί ο επικεφαλής της Σιν Μπετ, ο Ρόνεν Μπαρ, στον οποίο ο Νετανιάχου δήλωσε πως δεν είχε πλέον καμία “εμπιστοσύνη”.
Διαβάστε επίσης
Τουρκία: Το Χ ανέστειλε λογαριασμούς της αντιπολίτευσης εν μέσω διαδηλώσεων
Προφυλακίζεται ο Ιμάμογλου μέχρι τη δίκη του – Τι αποφάσισε ο δικαστής
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λήγει τη Δευτέρα 22 Ιουνίου η προθεσμία για τον καθαρισμό οικοπέδων – Από την Τρίτη ξεκινούν οι έλεγχοι
- Τα επτά μέτρα άμεσης εφαρμογής για την στήριξη των πολιτών: Από τα 150 ευρώ για κάθε παιδί έως τις 72 δόσεις
- Τα ψώνια στον Τσίπρα, τα κολοκύθια στο μανάβη, τα όνειρα στο ΠΑΣΟΚ και στραβός βελόνα γύρευε
- Η αρχιτεκτονική της συνέχειας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.