Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κάλεσε σήμερα τους Λιβανέζους να συμπαραταχθούν με το Ισραήλ στον αγώνα κατά της Χεζμπολάχ, υποστηρίζοντας ότι ο Λίβανος βρίσκεται «όμηρος» του σιιτικού κινήματος που υποστηρίζεται από το Ιράν.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στην αγγλική γλώσσα, ο Νετανιάχου επιχείρησε να διαχωρίσει τον λιβανικό λαό από τη Χεζμπολάχ, τονίζοντας ότι το Ισραήλ δεν βρίσκεται σε πόλεμο με τον Λίβανο.

1

«Το Ισραήλ δεν είναι σε πόλεμο μαζί σας. Είμαστε σε πόλεμο με τη Χεζμπολάχ, η οποία κρατά τη χώρα σας όμηρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υποστήριξε ότι το Ισραήλ επιθυμεί την ειρήνη με τον Λίβανο, λέγοντας: «Λαχταράμε την ειρήνη μαζί σας, με τον Λίβανο».

Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες του Λιβάνου να «πάρουν το μέλλον στα χέρια τους», υποστηρίζοντας ότι η αποδυνάμωση της Χεζμπολάχ θα άνοιγε τον δρόμο για μια νέα περίοδο ασφάλειας και ευημερίας.

«Ας οικοδομήσουμε ασφάλεια και ευημερία για όλα τα παιδιά μας», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «μόλις η Χεζμπολάχ εξαρθρωθεί, οι προοπτικές θα είναι απεριόριστες».

Διαβάστε επίσης 

Τραμπ: Μυστική αποστολή των ΗΠΑ στα Στενά του Ορμούζ για τη μεταφορά 100 εκατ. βαρελιών πετρελαίου

Φάμελλος σε Πολάκη: Στηρίζουμε την πρωτοβουλία Τσίπρα για προοδευτική κυβέρνηση – Η ενότητα είναι η ταυτότητά μας

Γκουτέρες: Κίνδυνος ολοκληρωτικoύ πολέμου στη Μέση Ανατολή μετά τη νέα κλιμάκωση ΗΠΑ-Ιράν