ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επιτέθηκε φραστικά τη Τετάρτη στον Βέλγο ομόλογό του Μπαρτ ντε Βέβερ, αποκαλώντας τον «έναν αδύναμο ηγέτη που επιδιώκει να κατευνάσει την ισλαμική τρομοκρατία θυσιάζοντας το Ισραήλ», μια ημέρα αφότου οι Βρυξέλλες ανακοίνωσαν ότι θα αναγνωρίσουν ένα παλαιστινιακό κράτος.
Η κυβέρνηση Νετανιάχου έχει εξοργιστεί από τις δεσμεύσεις Γαλλίας, Βρετανίας, Καναδά, Αυστραλίας και τώρα του Βελγίου, να αναγνωρίσουν επίσημα ένα παλαιστινιακό κράτος κατά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αυτό τον μήνα.
Ο πρωθυπουργός του Βελγίου «θέλει να ταΐσει τον τρομοκράτη κροκόδειλο πριν καταβροχθίσει το Βέλγιο», έγραψε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού στο X.
Το Ισραήλ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τον εαυτό του, πρόσθεσε.
Ο Νετανιάχου επιτέθηκε με παρόμοιο τρόπο στον Αυστραλό πρωθυπουργό Άντονι Αλμπανέζι τον περασμένο μήνα, χαρακτηρίζοντάς τον επίσης «αδύναμο» αφότου η Καμπέρα ανακοίνωσε ότι θα αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος και στη συνέχεια απαγόρευσε σε έναν ακροδεξιό Ισραηλινό βουλευτή την είσοδο στη χώρα.
Διαβάστε επίσης:
Ισραήλ: Η Σιν Μπετ λέει ότι απέτρεψε τη δολοφονία του υπουργού Εθνικής Ασφάλειας Μπεν Γκβιρ
Πούτιν: Ας έλθει ο Ζελένσκι στη Μόσχα και η συνάντηση θα γίνει
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Eurobasket 2025: Στους 16 η Εθνική Ελλάδας, πρώτη στον όμιλο μετά από ένα θρίλερ απέναντι στην Ισπανία
- ΟΝΝΕΔ: Ο Ορφέας Γεωργίου ανακοίνωσε πως θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της οργάνωσης
- ΕΛΑΣ: Δεν υπήρχε ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας μεταξύ του ζευγαριού που βρέθηκε νεκρό στο Νέο Κόσμο
- Wall Street: Έσπασε τις 6.500 μονάδες ο S&P 500 αναμένοντας την κρίσιμη έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ
