ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πώς η σύρραξη στη Μέση Ανατολή γκρεμίζει το σαουδαραβικό όραμα των 23 δισ. ευρώ του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε σήμερα ότι η ανατροπή του ιρανικού καθεστώτος αποτελεί «εφικτό» σενάριο και εξακολουθεί να βρίσκεται μεταξύ των βασικών στόχων του Ισραήλ.
Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντησης με στρατιωτικούς αξιωματούχους στο Τελ Αβίβ, ο Νετανιάχου υποστήριξε ότι το ιρανικό καθεστώς βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση. «Το καθεστώς παραπαίει, είναι πιο αδύναμο από ποτέ. Δίνει μάχη επιβίωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός εμφανίστηκε μάλιστα πεπεισμένος ότι η απειλή από την Τεχεράνη μπορεί να αντιμετωπιστεί οριστικά. «Είμαι πεπεισμένος πως μπορούμε να εξαλείψουμε αυτήν την απειλή μια για πάντα, να ανατρέψουμε αυτό το καθεστώς. Αυτός είναι βασικός στόχος που έχουμε μπροστά μας, αλλά είναι κοντά. Δεν είναι αδύνατος. Είναι εφικτός», δήλωσε.
Οι τοποθετήσεις Νετανιάχου έρχονται ενώ η ένταση στη Μέση Ανατολή έχει αναζωπυρωθεί, μετά την επανέναρξη των αμερικανικών επιθέσεων εναντίον του Ιράν, έπειτα από περίπου έναν μήνα σχετικής ηρεμίας. Η Τεχεράνη απάντησε με πλήγματα κατά συμμάχων των ΗΠΑ στην περιοχή, βάζοντας στο στόχαστρο την Ιορδανία, το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν, το Ιράκ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Ο Νετανιάχου στάθηκε παράλληλα στο γεγονός ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, το Ιράν δεν έχει στραφεί αυτή τη φορά εναντίον του Ισραήλ. «Δεν εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον μας, αυτό δεν είναι τυχαίο. Ξέρουν τη δύναμή μας, την ισχύ των όπλων μας και την αποφασιστικότητά μας», τόνισε.
Κλείνοντας, έστειλε σαφές μήνυμα προς τους αντιπάλους του Ισραήλ, προειδοποιώντας: «Μην τα βάζετε μαζί μας!».
Διαβάστε επίσης
Μετρό Θεσσαλονίκης: Ποιοι σταθμοί θα κλείσουν λόγω κινητοποιήσεων το Σάββατο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Θανάσης Ζαμάνης (ΕΟΠΥΥ) στο mononews: Αυτές είναι οι μεγάλες αλλαγές που έρχονται για τους ασφαλισμένους
- Ελληνικές τράπεζες: Η μεγάλη επιστροφή στις διεθνείς αγορές – Πού επεκτείνονται Eurobank, Alpha, Εθνική, Πειραιώς και CrediaBank
- Τι φέρνει στη ΔΕΠΑ η απόκτηση του 34% του ΔΕΣΦΑ
- Τι θα γίνει με το καλώδιο και οι τουρκικές απειλές, το πρόβλημα με Μπεκίρη, ο Πιέρρ στην Μπανγκόκ, ποιοί γαλάζιοι τίμησαν τα θύματα της Χαμάς και η αμυντική βιομηχανία πάει Παρίσι
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.