• Διεθνής πολιτική

    Νέο μήνυμα Ζελένσκι: Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα παρά μόνο την ελευθερία μας

    • NewsRoom
    Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι

    Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι


    Νέο μήνυμα προς τους Ουκρανούς απηύθυνε το πρωί της Πέμπτης ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

    Οι γραμμές άμυνας της Ουκρανίας αντέχουν απέναντι στη ρωσική εισβολή, είπε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του και πρόσθεσε ότι από τα μεσάνυχτα η Μόσχα βομβαρδίζει ακατάπαυστα.

    «Ήθελαν να μας καταστρέψουν τόσες φορές. Δεν τα κατάφεραν. Έχουμε περάσει τόσα πολλά! Αν κάποιος νομίζει ότι, αφού ξεπέρασαν όλα αυτά, οι Ουκρανοί φοβούνται, σπάσουν ή παραδίδονται – δεν ξέρει τίποτα για την Ουκρανία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    «Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα εκτός από την ελευθερία μας», είπε ο κ. Ζελένσκι τονίζοντας ότι η Ουκρανία παραλαμβάνει καθημερινώς προμήθειες όπλων από τους διεθνείς συμμάχους της.

    Είπε ακόμη ότι έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που η Ουκρανία κατέγραψε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού: «Εδώ και μια εβδομάδα ένας άλλος ιός μας έχει επιτεθεί», είπε ο Ζελένσκι αναφερόμενος στη ρωσική εισβολή.

    Απευθυνόμενος στους Ρώσους στρατιώτες σημείωσε «Πήγαινε στο σπίτι σου. Προστατέψετε τους ρωσόφωνους. Όχι σε όλο τον κόσμο, αλλά στη χώρα μας».

    Ο Ζελένσκι είπε ότι οι τακτικές της Ρωσίας που αλλάζουν και ο βομβαρδισμός αμάχων σε πόλεις απέδειξαν ότι η Ουκρανία αντιστέκεται με επιτυχία στο αρχικό σχέδιο της Μόσχας για την επίτευξη μιας γρήγορης νίκης μέσω μιας χερσαίας επίθεσης.

    «Κάθε εισβολέας πρέπει να γνωρίζει: θα αντιμετωπίσει μια σφοδρή απόκρουση των Ουκρανών και να θυμάται για πάντα ότι δεν θα εγκαταλείψουμε αυτό που είναι δικό μας» σημείωσε ο κ. Ζελένσκι.

    Διαβάστε επίσης:

    Σεργκέι Λαβρόφ: Αναβλήθηκαν για ακόμη μια φορά οι συνομιλίες Κιέβου-Μόσχας

    Ουκρανία: Ώρες αγωνίας για το ελληνικό κομβόι – Σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης Ελλήνων πολιτών



    ΣΧΟΛΙΑ