• Διεθνής πολιτική

    Νέες απειλές θανάτου κατά του Μουσταφά Ακιντζί

    Κυπριακό

    Μουσταφά Ακιντζί, πρώην ηγέτης των Τουρκοκυπρίων


    Ακόμα μια απειλή καταγράφηκε κατά του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί, σύμφωνα με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αβρούπα».

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ακιντζί, ο οποίος έχει «μπει στο μάτι» της κυβέρνησης Ερντογάν, δέχθηκε απειλές θανάτου από τον Μουσταφά Πισκέν, ο οποίος το 1994 εργαζόταν στο Τουρκικό Γενικό Επιτελείο Στρατού και το 2000 στην Διοίκηση των Ειδικών Δυνάμεων. Ο Πισκέν πρότεινε, με ανάρτησή του στα social media, να ανατεθεί σε δύο άτομα το καθήκον «να πέσει θύμα τροχαίου δυστυχήματος» ο Ακιντζί.

    Η αναφορά του Πισκέν ακολούθησε ανάρτηση του αντιναυάρχου εν αποστρατεία Τζεμ Γκιούρντενιζ, ο οποίος υποστήριξε ότι τυχόν νίκη του Ακιντζί στις επερχόμενες «προεδρικές εκλογές» στο ψευδοκράτος, οι οποίες θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο στα κατεχόμενα, θα είναι «συμφορά» για την γεωπολιτική της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

    Κάτω από την ανάρτηση του Γκιούρντενιζ, ο Πισκέν έγραψε: «Υπάρχει ο εύκολος δρόμος. Στείλτε δύο άτομα με το καθήκον να πέσει θύμα δυστυχήματος ο Ακιντζί».



    ΣΧΟΛΙΑ