• Διεθνής πολιτική

    Νέα τραγωδία στις ελβετικές Άλπεις – Συντριβή αεροσκάφους με 20 νεκρούς

    • NewsRoom


    Τραγωδία με 20 νεκρούς σημειώθηκε στις ελβετικές Άλπεις, όπου συνετρίβη μικρό αεροσκάφος, ανακοίνωσε η αστυνομία στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ το αεροπλάνο μπορούσε να μεταφέρει 17 επιβάτες μαζί με τους δύο πιλότους και την αεροσυνοδό, ενώ την ημέρα του δυστυχήματος ήταν πλήρες.

    Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος ήταν το τύπου JU-52 HB-HOT της εταιρείας JU-Air και ότι εκτελούσε την πτήση από το Λοκάρνο κοντά στο νότιο σύνορο της Ελβετίας προς την βάση της αεροπορικής εταιρείας στο Ντέμπεντορφ, στη Ζυρίχη.

    Η συγκεκριμένη εταιρεία ιδρύθηκε το 1982, και διαθέτει τρία αεροσκάφη Ju-52 τα οποία είχε αποσύρει η Ελβετική Πολεμική Αεροπορία και τα οποία πραγματοποιούν περιηγήσεις και ναυλώνονται από επισκέπτες της περιοχής.

    Τα συντρίμμια του αεροσκάφους βρέθηκαν σε ένα λεκανοπέδιο στα 2.450 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας που περιστοιχίζεται από τρεις μικρές βουνοκορφές, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters.

    Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγες ώρες μετά τη συντριβή ενός άλλου μικρού αεροσκάφους, στο οποίο επέβαινε μια τετραμελής οικογένεια, στις δυτικές Άλπεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σουηδία: Αστυνομικοί σκότωσαν 20χρονο με σύνδρομο Down επειδή κρατούσε πλαστικό όπλο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Μελάνια υποστηρίζει τον ΛεΜπρόν Τζέιμς μετά την επίθεση του Τραμπ στον σταρ του NBA

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δολοφονική επίθεση κατά του Μαδούρο με drones που κουβαλούσαν εκρηκτικά (pics+video)



    ΣΧΟΛΙΑ