• Διεθνής πολιτική

    Νέα τουρκική προβοκάτσια: ΜΜΕ υποστηρίζουν πως σκάφος δέχθηκε πυρά από το Λιμενικό – Τι απαντά η Ελληνική πλευρά

    • NewsRoom
    Σκάφος του Λιμενικού

    Σκάφος του Λιμενικού


    Μια ακόμα κίνηση προβοκάτσιας, αυτή τη φορά στο Αιγαίο, επιχειρεί η Τουρκία, με ένα περιστατικό στο Αιγαίο, μεταξύ Λέσβου και Τενέδου.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του Anadolu, το τουρκικό σκάφος «Anatolian» δέχθηκε πυρά από το ελληνικό Λιμενικό Σώμα, ενώ έπλεε σε διεθνή ύδατα 11 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Τενέδου.

    Η τουρκική πλευρά υποστηρίζει μάλιστα ότι στη συνέχεια στο σημείο έσπευσαν δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, γεγονός που οδήγησε σε αποχώρηση το σκάφος του Λιμενικού. Μάλιστα η τουρκική ακτοφυλακή έδωσε βίντεο από την επιχείρηση.

    Ωστόσο η είδηση διαψεύδεται από το Λιμενικό Σώμα, ενώ υπογραμμίζεται πως το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα κρίνεται ως αμφιβόλου αξιοπιστίας.

    Τι υποστηρίζει το Λιμενικό

    Σύμφωνα με πηγές του λιμενικού, το πρωί του Σαββάτου πλοίο με σημαία Κομόρες, που κινείτο στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Λέσβου, με κατεύθυνση τα τουρκικά παράλια, δεν σταμάτησε σε κλήσεις του ελληνικού Λιμενικού, αλλά ούτε και στις ηχητικές προειδοποιήσεις από τα μεγάφωνα, συνεχίζοντας την πορεία του.

    Τότε, οι άνδρες του Λιμενικού έριξαν προειδοποιητικές βολές στον αέρα.

    Το σκάφος, το οποίο αρμοδίως χαρακτηρίζεται αδιευκρίνιστο, καθώς είναι τόσο παλιό «σκαρί», που δεν έχει γίνει αντιληπτό τι είναι, συνέχισε την πορεία του. Τότε, οι ελληνικές αρχές ενημερωσαν τις τουρκικές ότι κατευθύνεται προς τα παράλιά τους, για να ελέγξουν το πλοίο.



    ΣΧΟΛΙΑ