• Διεθνής πολιτική

    ΝΑΤΟ: Έως 15.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία

    Πόλεμος στην Ουκρανία

    Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία


    Έως 40.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί, τραυματιστεί, αιχμαλωτιστεί ή αγνοούνται στην Ουκρανία ανέφερε, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ.

    Σύμφωνα με το αξιωματούχο, ο αριθμός αυτός βασίζεται τόσο σε πληροφορίες από τις ουκρανικές αρχές όσο και σε στοιχεία από τη Ρωσία, επίσημα και ανεπίσημα.

    Σύμφωνα με το NATO, από την αρχή της εισβολής, έχουν σκοτωθεί μεταξύ 7.000 και 15.000 Ρώσοι στρατιώτες. Η Βορειοατλαντική Συμμαχία χρησιμοποιώντας στατιστικούς όρους από προηγούμενες συγκρούσεις υπολόγισε πως για κάθε έναν νεκρό τραυματίζονται περίπου τρεις στρατιώτες. Με αυτό τον τρόπο υπολόγισαν τον συνολικό αριθμό των θυμάτων.

    Όπως αναφέρει η WSJ, η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της με περίπου 190.000 στρατιώτες, ενώ στη συνέχεια έφερε επιπλέον στρατεύματα από την Τσετσενία, τη Συρία και άλλες περιοχές.

    Όπως αναφέρει από την πλευρά του το Associated Press οι απώλειες που μετράει μέχρι τώρα η Ρωσία ισούται με τους 15.000 στρατιώτες που έχασε μέσα σε δέκα χρόνια στο Αφγανιστάν. Όταν στις 24 Φεβρουαρίου η Ρωσία εξαπέλυε τη μεγαλύτερη επίθεση σε ευρωπαϊκό έδαφος μετά τη λήξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου φαινόταν ότι γρήγορα θα «έπεφτε» το Κίεβο.

    Διαβάστε επίσης

    Τουρκία: Όχι στη διέλευση ρωσικών πολεμικών πλοίων από τα Στενά του Βοσπόρου

    Τα γυρίζει ο Ακάρ για τη συζήτησή του με τον Παναγιωτόπουλο



    ΣΧΟΛΙΑ