• Διεθνής πολιτική

    Μητσοτάκης: Επικοινωνία με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό – Το μήνυμα που θα μεταφέρει στον Μπόρις Τζόνσον

    • NewsRoom


    Επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Micheál Martin και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εν όψει των επαφών του αύριο, Τρίτη, στο Λονδίνο.

    Αντικείμενο των επικοινωνιών ήταν ο συντονισμός και η ενημέρωση του Έλληνα πρωθυπουργού, ενόψει της αυριανής συνάντησής του με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

    Συγκεκριμένα, αφορούσαν τις τελευταίες εξελίξεις στις συζητήσεις ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Ηνωμένο Βασίλειο για την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Βόρειας Ιρλανδίας, μετά και την συνάντηση που είχαν την περασμένη Παρασκευή ο αρμόδιος Επίτροπος Maroš Šefčovič και, από τη βρετανική πλευρά, ο υφυπουργός αρμόδιος για τις σχέσεις ΕΕ – Ηνωμένου Βασιλείου, Λόρδος David Frost.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα ταυτίζεται πλήρως με την γραμμή της ΕΕ στο θέμα των εν λόγω συζητήσεων και είναι πλήρως αλληλέγγυα με την Ιρλανδία και τους εταίρους της.

    Το μήνυμα αυτό θα μεταφέρει και στον Μπόρις Τζόνσον ως ο πρώτος ηγέτης της ΕΕ που επισκέπτεται το Λονδίνο σε μια κρίσιμη συγκυρία για τις ευρωβρετανικές σχέσεις, που πρέπει να διασφαλιστούν βάσει των σχετικών συμφωνιών, τονίζοντας ότι η ενότητα της ΕΕ δεν αμφισβητείται και υπογραμμίζοντας την ανάγκη υπέρβασης των δυσκολιών και την εξεύρεση συναινετικής λύσης.

    Διαβάστε ακόμη:

    Μητσοτάκης: Με γεμάτη ατζέντα μεταβαίνει στο Λονδίνο – Τα θέματα που θα θέσει στον Μπόρις Τζόνσον



    ΣΧΟΛΙΑ