• Διεθνής πολιτική

    Μιτς ΜακΚόνελ: «Αθώωσε» τον Τραμπ, αλλά δηλώνει πως δεν υπάρχει αμφιβολία για την ενοχή του

    • NewsRoom
    Ο

    Mitch McConnell , (φωτογραφία: Gage Skidmore, Flickr)


    Στην παραδοχή πως ο Ντόναλντ Τραμπ είναι στην πραγματικότητα υπεύθυνος για τα γεγονότα της εισβολής στο Καπιτώλιο προχώρησε ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων της Γερουσίας Μιτς ΜακΚόνελ, λίγη ώρα αφού ο ίδιος ψήφησε υπέρ της απαλλαγής του πρώην προέδρου κατά τη διάρκεια της ιστορικής δίκης.

    «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, καμία, πως ο πρόεδρος Τραμπ είναι, στην πραγματικότητα και ηθικά, υπεύθυνος ότι προκάλεσε τα γεγονότα εκείνης της ημέρας», της 6ης Ιανουαρίου, δήλωσε ο ΜακΚόνελ.

    Ο ΜακΚόνελ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την αναβολή της δίκης μετά την ολοκλήρωση της αλλαγής της ηγεσίας στον Λευκό Οίκο, προσπάθησε να δικαιολογήσει την απαλλακτική του ψήφο υποστηρίζοντας πως είναι αντισυνταγματικό να καταδικαστεί ο Τραμπ για ανάρμοστη συμπεριφορά τώρα που έληξε η θητεία του και είναι απλός πολίτης!

    Η Γερουσία πάντως είχε εγκρίνει με ψήφους 56-44 πως η δίκη ήταν σύμφωνη με το Σύνταγμα.

    «Οι άνθρωποι που εισέβαλαν σε αυτό το κτήριο πίστεψαν ότι ενεργούσαν σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις οδηγίες του προέδρου τους», είπε ο Μακόνελ.

    Ο Μακόνελ είπε πως ο Τραμπ ενορχήστρωσε «ένα εντεινόμενο κρεσέντο θεωριών συνωμοσίας» και πως ο πρώην πρόεδρος ήταν «αποφασισμένος είτε να ανατρέψει την απόφαση των ψηφοφόρων ή διαφορετικά να πυρπολήσει τους θεσμούς μας φεύγοντας».

    «Ο πρόεδρος Τραμπ εξακολουθεί να είναι υπόλογος για ό,τι έκανε στη διάρκεια της θητείας του και ως κανονικός πολίτης», είπε ο Μακόνελ. «Δεν τη γλίτωσε από τίποτε. Ακόμα».

    Διαβάστε επίσης: 

    Τζο Μπάιντεν για απαλλαγή Τραμπ: «Αυτό το θλιβερό κεφάλαιο στην Ιστορία μας μας υπενθύμισε ότι η δημοκρατία είναι εύθραυστη»



    ΣΧΟΛΙΑ