• Διεθνής πολιτική

    Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ διαψεύδει ότι ζήτησε την εκκένωση του νοσοκομείου Αλ Σίφα στη Γάζα

    • NewsRoom


    Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας αρνούνται ότι απαίτησαν από το νοσοκομείο Αλ Σίφα της πόλης της Γάζας να εκκενωθεί εντός μιας ώρας, λέγοντας ότι ανταποκρίθηκαν μόνο σε αιτήματα του διευθυντή του ιατρικού κέντρου, ο οποίος ζήτησε μια ασφαλή διαδρομή για όσους επιθυμούν να φύγουν.

    «Σήμερα το πρωί, οι IDF ενέκριναν το αίτημα του διευθυντή του νοσοκομείου για να μπορέσουν επιπλέον κάτοικοι της Γάζας που βρίσκονταν στο νοσοκομείο και θα ήθελαν να εκκενώσουν το νοσοκομείο, να το κάνουν μέσω της ασφαλούς διαδρομής”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο IDF.

    Σε κανένα σημείο οι IDF δεν διέταξαν την εκκένωση ασθενών ή ιατρικών ομάδων και στην πραγματικότητα πρότειναν ότι οποιοδήποτε αίτημα για ιατρική εκκένωση θα διευκολυνθεί από τις IDF», αναφέρει.

    120 τραυματίες και πρόωρα βρέφη έχουν μείνει στο νοσοκομείο, λέει η Χαμάς

    Μετά την ανακοίνωση εκκενωσης, εκατοντάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν πεζοί και μέσα σε πανικό το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP, ενώ το υπουργείο Υγείας της Χαμάς διευκρίνισε ότι «120 τραυματίες» και πρόωρα βρέφη εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στο νοσοκομείο διότι δεν ήταν δυνατή η απομάκρυνσή τους.

    Υπεύθυνοι του αλ Σίφα είχαν δηλώσει προηγουμένως ότι δεν είχε καταστεί δυνατό να απομακρυνθούν 450 ασθενείς και τραυματίες. Γιατροί παραμένουν στο αλ Σίφα για να φροντίζουν ασθενείς, διευκρίνισαν.

    Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνονται πεζή από το νοσοκομείο αλ Σίφα της Γάζας, σύμφωνα με το AFP

    Υπεύθυνοι του αλ Σίφα είχαν δηλώσει προηγουμένως ότι δεν είχε καταστεί δυνατό να απομακρυνθούν 450 ασθενείς και τραυματίες.

    Γιατροί παραμένουν στο αλ Σίφα για να φροντίζουν ασθενείς, διευκρίνισαν.

    Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι δεν έδωσε καμία εντολή εκκένωσης του νοσοκομείου, αλλά ότι “ανταποκρίθηκε σε αίτημα” του διευθυντή του νοσοκομείου.

    Διαβάστε επίσης

    Μπορέλ: Μόνον η Παλαιστινιακή Αρχή μπορεί να κυβερνήσει μεταπολεμικά την Γάζα

    Λευκός Οίκος: Η απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς θα φέρει «σημαντική» παύση στις μάχες στη Γάζα

    Γάζα: Τελεσίγραφο Ισραήλ για εκκένωση του νοσοκομείου Αλ Σίφα – Ανελέητα τα χτυπήματα σε όλη τη Λωρίδα



    ΣΧΟΛΙΑ