• Διεθνής πολιτική

    Μεσανατολικό: Οι ΗΠΑ προειδοποιούν ξανά το Ιράν – «Θα δράσουμε αν χρειαστεί»

    • NewsRoom
    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για θέματα Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κίρμπι

    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για θέματα Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κίρμπι


    «Θα προστατεύσουμε, θα υπερασπιστούμε τα στρατεύματά μας και θα το κάνουμε σε χρόνο και με τρόπο που θα επιλέξουμε εμείς», δήλωσε στο CNN, ο συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι, ενώ προειδοποίησε το Ιράν ότι «αν χρειαστεί, θα δράσουμε κατάλληλα για την προστασία των εγκαταστάσεών των ΗΠΑ».

    Καθώς κλιμακώνονται οι ανησυχίες για μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση, ο Λευκός Οίκος ανέφερε σήμερα ότι οι ΗΠΑ εργάζονται για να στείλουν ένα «ηχηρό» μήνυμα αποτροπής στο Ιράν.

    «Σίγουρα θα δράσουμε, εάν χρειαστεί, για να συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα στρατεύματά μας και τις εγκαταστάσεις μας. Έχουμε αποδείξει ότι θα χτυπήσουμε και θα δράσουμε για να το κάνουμε αυτό. Και αυτό είναι ένα ηχηρό μήνυμα για το Ιράν και είμαστε απόλυτοι ως προς αυτό», τόνισε ο Τζον Κίρμπι,

    «Λαμβάνουμε επίσης πολύ σοβαρά υπόψη μας τα συμφέροντα της εθνικής μας ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, γι’ αυτό και ο πρόεδρος έχει πλέον χρησιμοποιήσει δύο ομάδες κρούσης αεροπλανοφόρων», συμπλήρωσε εκτός άλλων.

    Διαβάστε επίσης: 

    Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς δημοσιοποιεί βίντεο με τρεις γυναίκες που παρουσιάζονται ως όμηροι

    Πόλεμος στο Ισραήλ: Περικυκλωμένη από τανκς και μπουλντόζες η Γάζα



    ΣΧΟΛΙΑ